31.6 C
Judeţul Teleorman
miercuri, iulie 24, 2024

Firma Polaris şi ţeapa unui ”mizilic” de 3,4 milioane de euro

Articole noi

Info TRhttps://infotr.ro
Stiri, reportaje, anchete si informații din Teleorman.

Anual, zeci de milioane de euro se scurg din buzunarele teleormănenilor în conturile controversatei firme de salubritate, Polaris. În judeţ, poate mai abitir ca în alte părţi, din „mizerie” se fac bani serioşi, sume colosale ce duc la prosperitatea unei societăţi, care, în multe cazuri, este bănuită de fapte imorale, ca să nu le spunem ilegale.
Dacă la început societatea Polaris promitea marea cu sarea, mai nou, barosanii s-au deşteptat. Ori şmecherit, în funcţie de situaţie. În aşa hal încât puţine dintre clauzele contractuale mai sunt respectate. Sau chiar deloc. Şi totul sub protecţia şi complicitatea unor instituţii judeţene.
Aşa se face că prin contractul de concesiune ” Servicii publice de colectare şi transport a deşeurilor municipale solide în judeţ”, semnat de către Polaris cu Consiliul Judeţean Teleorman, concesionarul se obliga să investească aproximativ 3,4 milioane de euro. Sumele necesare trebuiau să provină din bugetul firmei şi să fie realizate în 4 săptămâni de la semnarea contractului. În realitate, firma Polaris a uitat să-şi respecte obligaţiile stipulate prin contract, încasând bani de la populaţie, fără să investească nici măcar un leu.
În fapt, pentru atingerea scopului activităţii concesionate şi asigurarea unor servicii eficiente şi de calitate, pe lângă bunurile proprietate privată puse la dispoziţie de Consiliul Judeţean Teleorman, şi anume vehicule de transport, euro containere şi euro pubele, concesionarul s-a angajat ca după intrarea în vigoare a contractului, respectiv după data de 14 iunie 2013, în perioada de mobilizare, care conform graficului era de 4 săptămâni, să execute din fonduri proprii investiţii efective în sumă de 2.739.949,00 euro fără TVA.
Din toată această afacere păguboasă, CJ Teleorman şi cetăţenii au avut cel mai mult de suferit. Spre exemplu, la Alexandria, locatarii care nu au încheiat contract cu societatea sunt obligaţi să achite în fiecare lună 10 lei de persoană. Aşa au gândit aleşii municipali care, ori nu au ştiut că firma constănţeană nu s-a achitat de datorii, ori au fost complici în toată această poveste.
Acum, instituţiile statului vor să recupereze paguba, adică să oblige firma Polaris să-şi respecte promisiunile. Cu alte cuvinte, să investească în câteva luni, ceea ce nu a făcut din 2013 şi până în prezent. Lucru neaoş teleormănean!

Albert M.

spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Recente

Magistraţii de la Tribunalul Teleorman au decis arestarea unui bărbat acuzat de trafic de minori, proxenetism şi violenţă

Poliţiştii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Teleorman, împreună cu procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată...

Articole similare