24.7 C
Judeţul Teleorman
marți, mai 30, 2023

DISCHOVERY-VERY DIGITAL AND INCLUSIVE SCHOOL, PROIECT CU FINANŢARE EUROPEANĂ LA ŞCOALA GIMNAZIALĂ NR. 2 VIDELE

Articole noi

Info TRhttps://infotr.ro
Stiri, reportaje, anchete si informații din Teleorman.

În perioada 2021-2023, Şcoala Gimnazială nr. 2 Videle derulează proiectul ”DISCHOVERY-VERY DIGITAL AND INCLUSIVE SCHOOL”, proiect finanţat prin programul Comisiei Europene Erasmus +, cu numărul de referinţă 2021-1-RO01-KA122-SCH-000013572, Acţiunea cheie 1- Educaţie şcolară.
Nevoia căreia încearcă să îi răspundă proiectul este aceea a absenteismului şi a abandonului şcolar ridicat care se înregistrează în rândul elevilor Şcolii Gimnaziale nr. 2 Videle care provin din grupuri vulnerabile, fenomen care, s-a constatat că, s-a acutizat în contextul şcolii online. Ca o soluţie pentru rezolvarea acestei probleme, proiectul propune participarea unui număr de 9 profesori ai şcolii la cursuri de formare în Europa, cu scopul de a deprinde şi dezvolta competenţe de lucru adaptate nevoilor elevilor care provin din grupuri vulnerabile, competenţe digitale de predare care pot fi adaptate la mediul online, competenţe de utilizare a metodelor de educaţie non-formală care, valorificate ulterior, pot contribui la creşterea calităţii educaţiei, îmbunătăţirea rezultatelor şcolare ale elevilor, reducerea fenomenului absenteismului şi abandonului şcolar, dar şi la crearea unui mediu mai incluziv la nivelul şcolii, precum şi la dezvoltarea dimensiunii europene a şcolii.
Proiectul se adresează cadrelor didactice interesate de dezvoltarea profesională, de schimbul de experienţă şi transferul de bune practici, îmbunătăţirea calităţii educaţiei şcolare şi celor care doresc să dobândească noi cunoştinţe şi competenţe. În parteneriat cu furnizori de formare europeni cu expertiză, se vor organiza 4 fluxuri de mobilitate la care vor participa 9 profesori . Cele 4 programe de formare vizate în proiect vor fi selectate corespunzător cu nevoile identficate la nivel instituţional şi individual.
Activităţile de formare vor fi urmate de activităţi de diseminare şi valorificare a rezultatelor învăţării la nivelul şcolii, dar şi la nivel de comunitate prin organizarea unor activităţi de învăţare în colaborare cu prăinţii şi autoritatea locală. De asemenea, cadrele didactice participanţe la activităţile de formare vor împărtăşi rezultatele învăţării în cadrul întâlnirilor metodice, prin participarea la conferinţe, simpozioanel anivel judeţean, naţional, european etc.
Pentru implementarea activităţilor proiectului Şcoala Gimnazială nr. 2 Videle beneficiază de o finanţare europeană în valorare de 22720 Euro.
Prezentul comunicat reflectă exclusiv punctul de vedere al autorului; Comisia Europeană nu este responsabilă de modul în care pot fi utilizate informaţiile cuprinse în comunicare sau publicare.

Coordonator proiect,
Prof. Iorga Marinela Monica

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
spot_img
- Advertisement -spot_img

Recente

Biblioteca Judeţeană Marin Preda Teleorman sărbătoreşte Ziua Internaţională a Copilului

Biblioteca Judeţeană Marin Preda Teleorman sărbătoreşte miercuri, 31 mai, începând cu ora 10, la Sala de lectură, Ziua Copilului. Rubab...

Articole similare