Warning: call_user_func_array() expects parameter 1 to be a valid callback, function 'zexit_init' not found or invalid function name in /home/r57863info/public_html/wp-includes/class-wp-hook.php on line 307
De ce a îngrădit Curtea Constituţională dreptul de... drept al SRI? - Informatia de Teleorman
28.1 C
Judeţul Teleorman
marți, septembrie 26, 2023

De ce a îngrădit Curtea Constituţională dreptul de… drept al SRI?

Articole noi

Info TRhttps://infotr.ro
Stiri, reportaje, anchete si informații din Teleorman.

Curtea Constituţională (CC) a decis că SRI nu mai are voie să facă interceptări în dosare penale. E neconstituţional. De acest lucru să se ocupe procurorii şi poliţiştii specializaţi în acest sens. Cu ce aparatură, rămâne de văzut. Părerile sunt controversate.
„Despre dreptul constituţional al SRI de a face interceptări: Sunt de acord ca SRI să nu se ocupe de toţi şpăgarii şi interlopii din România. Mă întreb, însă, dacă dosarele de mare corupţie nu aduc cumva atingere siguranţei naţionale. Dacă da, atunci SRI ar putea efectua interceptări în aceste situaţii. Pe de altă parte, un dosar de siguranţă naţională poate fi şi un dosar penal totodată. E părerea mea. Domnul Zegrean ce părere are?” spune un amic de-ai mei. Şi bine spune. Pentru că marea corupţie, care a înghiţit multe zeci de miliarde de euro, poate chiar sute înseamnă nu numai atingerea siguranţei naţionale, dar şi subminarea economiei naţionale.
Sincer, chiar nu îi înţeleg pe cei de la CC. Ce importanţă are CINE se ocupă de interceptări? Există specialişti mai profesionişti decât ofiţerii SRI? Important este ca marea corupţie să fie eradicată. Să nu uităm că DNA nu avea atâta succes dacă Serviciul Român de Informaţii nu-i punea la dispoziţie „materialul” necesar.
Mă întreb ce se întâmplă cu ARHIVA SRI? Pentru că, după noua lege, devine nulă. Muncă, bani (nu puţini) publici cheltuiţi şi, nu în ultimul rând, informaţii preţioase despre corupţi.
Şi mai urât este faptul că decizia este retroactivă: „Să spunem că CCR a decis corect: nu mai vrem ca SRI să facă ascultările. În Europa metodele sunt împărţite. În Polonia, sunt folosite serviciile de informaţii, spre exemplu (…) Problema este retroactivitatea.  Se aruncă în aer nişte dosare la care s-a muncit, s-au cheltuit bani publici. Justiţia trebuie să fie previzibilă” (Monica Macovei).
Mulţi care au jefuit această ţară au toate şansele să scape. Vor invoca neconstituţionalitatea interceptărilor. Judecătorii nu vor mai lua în seamă probele. Un talmeş-balmeş.
Asta e România: când lucrurile începuseră să meargă bine, când speram ca hoţii şi impostorii să dispară, CC şi-a băgat coada. Sau altcineva?! – asta e întrebarea care mă frâmântă. Un stat este puternic numai în condiţiile în care serviciile de informaţii sunt puternice. Asta se ştie de când e lumea şi pământul.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
spot_img
- Advertisement -spot_img

Recente

Județul Teleorman, sub Cod Galben de intesificări ale vântului până miercuri, la ora 21.00

Administrația Națională de Meteorologie a emis o atenționare- Cod galben de intensificări ale vântului-, valabilă de astăzi, ora 10.00,...

Articole similare