25.1 C
Judeţul Teleorman
duminică, septembrie 24, 2023

Dan Olaru, judecătorul turmentat, vrea să scape de infracţiunea privind circulaţia pe drumurile publice în stare de ebrietate

Articole noi

Info TRhttps://infotr.ro
Stiri, reportaje, anchete si informații din Teleorman.

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis, la jumătatea anului trecut, condamnarea la 1 an de închisoare cu suspendare a lui Dan Olaru, fost magistrat la judecătoria Zimnicea. Curtea Supremă a mai hotărât ca termenul de încercare să fie de 3 ani. Luând act de decizia ICCJ, plenul Consiliul Superior al Magistraturii l-a eliberat pe fostul judecător din funcţie, asta după ce secţia de judecători hotărâse, în urmă cu 2 ani, suspendarea din funcţie, ca urmare a punerii în mişcare a acţiunii penale.
Acum, fostul judecător a depus o contestaţie în anulare, la Curtea Supremă, în care speră să iasă basma curată, iar prin decizia dată de magistraţi să se constate că nu s-a urcat băut la volan, primul termn al procesului fiind pe 9 martie a.c.
În 24 ianuarie 2011, la IPJ Teleorman a fost depusă o plângere de către Sindicatul Independent al Juriştilor din România împotriva judecătorului Dan Olaru. În cuprinsul plângerii, Sindicatul Independent al Juriştilor din România reclama că judecătorul suspendat Dan Olaru “a băut ţuică fiartă şi vin până dupa ora 23”, după care “în stare avansată de ebrietate, s-a urcat în autoturism”.
În vara anului 2010, în localitatea Zimnicea s-a organizat un meci de fotbal ‘old boys’, între localităţile Zimnicea şi Corabia. După meci, participanţii au fost invitaţi la o masă festivă în fosta cantină ISCIP Zimnicea (cladire cumpărată de firma INTERAGRO).
“În jurul orei 17, neinvitat, judecătorul Olaru Dan şi-a făcut apariţia cu autoturismul personal pe care l-a parcat în curtea cantinei. A intrat în sală cu arma de vânătoare, pe care a pus-o pe masă. A băut ţuică fiartă şi vin până dupa ora 23. În stare avansată de ebrietate, s-a urcat în autoturism, încercând să iasă din curte. Nu a reuşit din prima încercare, a lovit un stâlp de beton, moment în care, din maşină au sărit şi arma şi câteva cutii de cartuşe. După ce a reuşit să iasă din curte, şi-a continuat drumul cu dificultate, iar la intersecţia străzilor Giurgiului şi Primăverii, a intrat cu roata din dreapta faţă într-o gaură de canal, răsturnând peste cap autoturismul. Roata din dreapta faţă s-a smuls cu totul. Olaru a tractat maşina cu un tractor până în faţa imobilului… proprietate a unui agent de la Poliţia Zimnicea, bun prieten cu judecătorul reclamat. La această adresă, maşina a stat mai multe zile, până când a fost dusă la un autoservice din Zimnicea. Din informaţiile noastre, judecătorul Olaru Dan a uitat în maşină arma şi mai multe cartuşe, care au fost văzute de mecanicii de la acest service”, spun cei de la luju.ro.

M.D.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
spot_img
- Advertisement -spot_img

Recente

Articole similare