Warning: call_user_func_array() expects parameter 1 to be a valid callback, function 'zexit_init' not found or invalid function name in /home/r57863info/public_html/wp-includes/class-wp-hook.php on line 307
Conţeştiul va deveni, în curând, un şantier - Informatia de Teleorman
13.5 C
Judeţul Teleorman
marți, octombrie 3, 2023

Conţeştiul va deveni, în curând, un şantier

Articole noi

Info TRhttps://infotr.ro
Stiri, reportaje, anchete si informații din Teleorman.

După ani de zile de aşteptări, Căminul Cultural din Conţeşti intră, în sfârşit, în reabilitare totală. O clădire cu grad înalt de prăbuşire se va reconstrui aproape din temelii. Fondurile, în valoare de 2,1 milioane de lei (21 de miliarde de lei vechi), provin de la Agenţia Naţională de Investiţii. Deja se ştie şi societatea care a câştigat licitaţia. Lucrările vor demara în cel mult o lună de zile, după aprobarea proiectului tehnic.
Primarul Viorel Peţa aşteaptă ca cele două proiecte transfrontaliere, depuse în luna septembrie a anului trecut, să prindă contur în realitate. Este vorba despre „Tradiţie şi dans peste Dunăre”, în colaborare cu localitatea bulgară Ţeraveţ (care aparţine de oraşul Şiştov). Părţii române îi revin patru milioane de euro. Al doilea implică investiţii în monumente şi asfaltarea a patru kilometri de străzi, în valoare de două milioane de euro. Parteneriatul este realizat împreună cu primăria oraşului Belene.
„Proiectele transfrontaliere trebuie luate serios în calcul. S-a demonstrat până acum că au sorţi de izbândă. În luna martie a acetsui an îl voi depune pe al treilea. Aş dori să modenizez dispensarul medical şi să-l dotez cu aparatură medicală. Suma de bani se învârte în jurul cifrei de 750.000 de euro. De asemenea, am depus la Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale (AFIR) un proiect pentru apă şi canalizare, dar şi, prin aceeaşi agenţie, modernizarea drumurilor de acces agricole” ne-a declarat primarul Viorel Peţa.

Liviu B.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
spot_img
- Advertisement -spot_img

Recente

SPORTIVII DE LA CSM ALEXANDRIA KARATE AU REPREZENTAT ROMÂNIA CU SUCCES LA MONDIALELE DE KARATE SKDUN DIN GRECIA

În perioada 29.09-01.10.2023, Sala Sporturilor "Tasos Kampouris Kanithou" din Chalkida, Grecia a găzduit ediţia a 30-a CAMPIONATULUI MONDIAL de...

Articole similare