Warning: call_user_func_array() expects parameter 1 to be a valid callback, function 'zexit_init' not found or invalid function name in /home/r57863info/public_html/wp-includes/class-wp-hook.php on line 307
Delapidare de 2 miliarde de lei vechi, în două comune teleormănene - Informatia de Teleorman
13.5 C
Judeţul Teleorman
marți, octombrie 3, 2023

Delapidare de 2 miliarde de lei vechi, în două comune teleormănene

Articole noi

Info TRhttps://infotr.ro
Stiri, reportaje, anchete si informații din Teleorman.

Ultimul Raport al Curţii de Conturi a României a scos la iveală faptul că, la sfârşitul anului trecut, mai multe dosare penale nu au fost soluţionate, în ciuda faptului că organele judiciare ale statului au fost sesizate.
În judeţul Teleorman, inspectorii Curţii, în urma unor hotărâri, au trimis sesizări către Parchet, în cazul a două primării, Siliştea Gumeşti şi Cosmeşti. Curtea acuză respectivele unităţi administrativ teritoriale de delapidare şi spune că nu au fost recuperate sumele cheltuite în mod ilegal. Conform legii privind organizarea şi funcţionarea Curţii de Conturi ”nerecuperarea prejudiciilor, ca urmare a nedispunerii şi a neurmăririi de conducerea entităţii a măsurilor transmise constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la un an sau cu amendă”.
În fapt, prin procesul verbal de constatare, de la sfârşitul anului 2014, inspectorii au sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Videle, cu privire la un prejudiu estimat, de peste 700 milioane de lei vechi, urmare a unui control efectuat la primăria Siliştea Gumeşti.
Referitor la acest aspect, primarul Petrescu Mihai a declarat că, în decursul anului trecut, întreaga sumă, despre care Curtea spunea că a fost cheltuită în mod nelegal, a fost recuperată.
La Cosmeşti, se arată în Nota de constatare, prejudiciul adus bugetului de stat este cu mult mai mare, de aproximativ 1,25 miliarde de lei vechi. Şi în acest caz, instituţia a sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Videle pentru continuarea cercetărilor.

M.D.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
spot_img
- Advertisement -spot_img

Recente

SPORTIVII DE LA CSM ALEXANDRIA KARATE AU REPREZENTAT ROMÂNIA CU SUCCES LA MONDIALELE DE KARATE SKDUN DIN GRECIA

În perioada 29.09-01.10.2023, Sala Sporturilor "Tasos Kampouris Kanithou" din Chalkida, Grecia a găzduit ediţia a 30-a CAMPIONATULUI MONDIAL de...

Articole similare