10.3 C
Judeţul Teleorman
sâmbătă, aprilie 1, 2023

Cea mai solo chitară solo: Maxim Belciug cântă în premieră la Alexandria

Articole noi

Info TRhttps://infotr.ro
Stiri, reportaje, anchete si informații din Teleorman.

Joi, 06 octombrie 2022, ora 19.00, Centrul Multifuncţional pentru Tineri găzduieşte un recital extraordinar de chitară susţinut de carismaticul chitarist Maxim Belciug, unul dintre cei mai apreciaţi muzicieni români de astăzi. Evenimentul, care este o premieră pentru publicul din Alexandria, promite o întâlnire unică cu magia unei chitare şi cu muzica sclipitoare, de la baroc la flamenco, ce poate fi împărtăşită cu acest instrument solist.
Supranumit uneori “chitaristul Încântărilor”, ori “cea mai solo chitară solo”, Maxim Belciug este un nume bine cunoscut printre amatorii de muzici rafinate. Un artist clasic în formarea şi preferinţele sale, discret ca persoană, dar expresiv până la năstruşnicie ca muzician, care stăruie, de peste 20 de ani, să convingă oamenii că frumuseţea chiar poate “mântui omenirea”. A cântat mult, în diverse formule camerale, atât în ţară cât şi în străinătate, în toată Europa, dar cel mai bine se simte în recitalurile solo, atunci când, singur cu chitara sa, poate da frâu liber fanteziei, transformând matematica riguroasă a partiturii în clocot şi pasiune. Concertele lui Maxim Belciug nu au nimic spectaculos. Apare singur pe scenă, împovărat deja de muzica ce va să vină, şi se aşează pe scaun. Apoi începe. Mâna sa atinge corzile, iar chitara se transformă într-o orchestră cu sunet limpede, care simte, suferă, plânge şi cântă, se tulbură sau strigă bucurii fără nume. Iar tu asculţi cântarea sa firească, fără zorzoane, şi te întrebi cum de-ai uitat că sufletul se hrăneşte cu lucruri simple. Un om cu o chitară. Atât de simplu. Şi totuşi, ce încântare.
Aşadar joi, 06 octombrie 2022, chitara vrăjită a lui Maxim Belciug va răsuna pentru prima dată pe scena Centrului Multifuncţional pentru Tineri din Alexandria, într-un eveniment oferit de către Asociaţia Culturală Kitarodia în parteneriat cu Primăria Alexandria, în cadrul proiectului „Musica Perennis”, desfăşurat cu finanţare de la Ministerul Culturii. Concertul începe la ora 19:00, iar intrarea pentru public este liberă.

https://www.facebook.com/events/795920058126045

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
spot_img
- Advertisement -spot_img

Recente

Articole similare