35.8 C
Judeţul Teleorman
sâmbătă, iulie 13, 2024

Câtă energie electrică a economisit municipiul Alexandria în ”Ora Pământului”!

Articole noi

Info TRhttps://infotr.ro
Stiri, reportaje, anchete si informații din Teleorman.

Anul acesta, locuitorii municipiilor Piteşti, Craiova, Târgu Jiu, Drobeta Turnu Severin, Slatina, Râmnicu Vâlcea şi Alexandria au economisit peste 3900 kWh în timpul Orei Pământului.
Sâmbătă, 19.03.2016, în intervalul orar 20:30-21:30, 26.000 becuri de 150 W au fost stinse în municipiile din aria de operare CEZ.
CEZ Distribuţie a monitorizat în staţii consumul de energie din timpul evenimentului Ora Pământului, iar din comparaţia cu valorile obţinute în săptămâna anterioară, din aceeaşi zi şi acelaşi interval orar, a rezultat că cea mai mare economisire a fost făcută în Craiova, judeţul Dolj. Craiovenii au consumat cu 1.133 kWh mai puţină energie electrică decât pe data de 12.03.2016, în acelaşi interval orar. Oraşul Râmnicu Vâlcea s-a clasat pe locul 2 în clasamentul oraşelor din zona noastră de operare care au economist energie electrică pentru ocrotirea planetei. Aici, diferenţa de consum este în valoare de 902 kWh în favoarea intervalului orar dedicat Orei Pământului.
Podiumul este finalizat de severineni care au adăugat 682 kWh la rezultatul iniţiativei de anul acesta. Alţi 380 kWh au rezultat ca urmare a stingerii luminilor oraşului Alexandria, judeţul Teleorman, care ocupă locul patru în clasamentul nostru.
La o mică diferenţa se află şi energia economisită de piteşteni cu o valoare de 337 kWh, urmaţi îndeaproape de slătineni cu 314 kWh.
Şi locuitorii oraşului Târgu Jiu au stins lumina de Ora Pământului, ei consumând cu 217 kWh mai puţin decât în data de 12.03.2016, în acelaşi interval orar.
Grupul CEZ în România încurajează în continuare toate persoanele interesate de o dezvoltare durabilă să sprijine astfel de acţiuni de economisire a energiei electrice şi să evite pierderile prin gesturi mici, dar de impact.
Mai multe sfaturi pentru economisirea energiei electrice vă sunt oferite de specialiştii CEZ în portalul www.cezinfo.ro/, unde puteţi găsi inclusiv recomandări de eficientizare a consumului de energie în casă, accesând pagina www.cezinfo.ro/portal-eficienta/casuta-eficienta.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
spot_img
- Advertisement -spot_img

Recente

Trofeul Electricianului: Anul acesta, Locul I a fost revendicat de un ucenic electrician din județul Teleorman

Tinerii din programul Ucenic Electrician, desfășurat de Distribuție Oltenia, confirmă că viitorul energiei este pe mâni bune. Pentru al...

Articole similare