15.9 C
Judeţul Teleorman
sâmbătă, iunie 15, 2024

BASCHET FEMININ. Phoenix Galaţi şi BCT-CST Alexandria se înfruntă în primul joc pentru locurile 5-6 în Liga Naţională

Articole noi

Info TRhttps://infotr.ro
Stiri, reportaje, anchete si informații din Teleorman.

Liga Naţională de baschet feminin se apropie de final, faza play-of ajungând la jocurile care vor decide configuraţia clasamentului ediţiei 2015-2016. Spre bucuria suporterilor baschetului teleormănean (între care sunt onorat să mă aflu), BCT-CST Alexandria, locul opt la sfârşitul sezonului regulat, este aproape de o nouă performanţă pe prima scenă a acestei spectaculoase discipline sportive. Elevele antrenorului Mădălin Piperea întâlnesc pe Phoenix Galaţi pentru poziţiile 5-6 în ierarhia finală a unui campionat ce a reunit 11 grupări din oraşe cu tradiţie.
Prima partidă este programată marţi (22 martie) la Galaţi. Formaţia din Moldova pare favorită, în acest sezon învingând de trei ori pe BCT-CST Alexandria. Mai întâi în Cupa României, cu 91-71 şi 77-59, şi apoi în Liga Naţională, cu 73-69, după o dispută destul de echilibrată. Ultima întâlnire din campionat a adus, însă, o victorie frumoasă a alexăndrencelor, 87-77, după o evoluţie admirabilă a fetelor din reşedinţa judeţului Teleorman într-o sală de sport din… Craiova.
Pentru a ajunge aici, Phoenix Galaţi a trecut, în două partide, de Universitatea Cluj-Napoca, cu 70-60 şi, respectiv, 86-75. BCT-CST a învins, de asemenea, în ambele meciuri cu Universitatea Goldiş ICIM Arad, 80-25 şi 88-52. Cred, totuşi, că şansele sunt de 60-40 la sută pentru gălăţence, dar nu este exclusă o comportare deosebită a alexăndrencelor. Aşa cum a fost, de altfel, pe ansamblul acestei ediţii a Ligii Naţionale, când, se ştie, cu un lot completat de junioarele de la CSS Alexandria, ele au fost nevoite să se antreneze în condiţii improprii şi să dispute partidele de acasă în… deplasare. Interesant va fi, consider, şi duelul dintre McKenzie (Galaţi) şi Elan Brown (Alexandria), aflate între primele jucătoare din Liga Naţională la capitolele “puncte marcate”, “recuperări” şi “double-double”.
Aşa cum se anticipa, finala se va juca între ACS Sepsi SIC Sf.Gheorghe şi CS Universitar Alba Iulia, proaspătă câştigătoare a trofeului Ligii Europei Centrale. Ambele au câştigat primele dispute din „seria de trei”, învinsele, CS Municipal Târgovişte şi, respectiv, Olimpia CSU Braşov, urmând a se întâlni pentru locurile 3-4. De remarcat prestaţia excelentă a fostei componente a echipei BCT-CST Alexandria, americanca A.Webb, care în returul dintre CSU Alba Iulia şi Olimpia Braşov a înscris 27 de puncte, între reuşitele individuale fiind şapte aruncări din afara semicercului!
În programul ultimelor meciuri din play-off este inclusă şi confruntarea dintre Universitatea Goldiş ICIM Arad şi Universitatea Cluj-Napoca, pentru locurile 7-8 ale ediţiei 2015-2016 a Ligii Naţionale de baschet feminin.

ŞTEFAN STAN

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
spot_img
- Advertisement -spot_img

Recente

Deficiențe în alimentarea cu energie electrică, în 27 de localități din Teleorman. Echipele Distribuție Oltenia acționează pentru remedierea incidentelor

Începând cu data de 13 iunie, ora 17:00, județele din aria operațională Distribuție Oltenia au intrat sub incidența codului...

Articole similare