35 C
Judeţul Teleorman
miercuri, iulie 24, 2024

Când Poliţia Locală îşi bate joc. Ştefan Marin, cel mai amendat cetăţean al Alexandriei!

Articole noi

Info TRhttps://infotr.ro
Stiri, reportaje, anchete si informații din Teleorman.

Un cetăţean al municipiului Alexandria, Ştefan Marin, fost sudor electric şi autogen la IAICA, timp de 33 de ani, actualmente pensionar, absolvent al şcolii de maiştri, este purtat pe drumuri de la o instituţie a statului la alta şi amendat continuu de poliţia locală. Povestea şi-o descrie singur, punând la dispoziţie acte doveditoare:

Prima amendă cu semnătură falsă din partea martorului

„În 2014, în luna iunie, m-a rugat Tudorică Costina şi soţul ei, Teodorescu Bogdan, să le dau o mână de ajutor la pescăria din Piaţa Centrală. Concret, să mătur şi să fac curăţenie. Trecând prin faţa acestei unităţi de alimentaţie publică, agentul poliţiei locale, Mitroi Laurenţiu, a intrat în pescărie şi le-a comunicat acestora că, dacă nu mă dau afară din pescărie, mă amendează. Nu avusesem niciun conflict cu respectivul poliţist. Cererea fiindu-i neîndeplinită, a mers în biroul destinat poliţiei locale şi a întocmit un proces verbal de contravenţie fals, fără ca eu să fiu prezent. Era de serviciu împreună cu agenta Lincă Carmen. A obligat-o pe aceasta să se ducă să caute un martor fals, pentru a semna procesul verbal în lipsa mea. Acolo, în piaţă, sunt foarte mulţi vânzători. Lincă Carmen i-a cerut lui Cornea Maria cartea de identitate, fără să-i spună cu ce scop. După ce a completat procesul verbal, a pus-o să semneze. În caz contrar, o va da afară din piaţă, pentru că  „aşa a spus domnul primar Victor Drăguşin”. Femeia a refuzat. S-a prezentat în pescărie şi ne-a comunicat mie şi gestionarei Tudorică Costina, declarând că ea nu a semnat, semnătura e făcută de poliţista Lincă Carmen. Şi-a motivat gestul, spunând că nu a semnat, deoarece nu ştie nimic despre caz. M-am adresat Poliţiei Municipale Alexandria, relatând toată povestea.  Cornea Maria a dat declaraţie că nu a semnat niciun proces verbal. Nu mi s-a dat niciun fel de răspuns, m-au învinuit tot pe mine, că…reclam!”

stefan marin 1

Încă o amendă. Martorul Olteanu Paulică nu există!

„A doua zi a venit poliţistul local Iagăru Hariton şi a ameninţat-o pe gestionară să mă ia la goană că, dacă nu, îmi da din nou amendă. Am fost amendat de un alt poliţist de un metru si cinci centimentri, pe nume de Ciucu Nelu, pentru tulburarea liniştii şi ordinii publice.
Am fost amendat fără să fiu prezent. A pus un martor din comuna Poroschia, Olteanu Paulică. M-am deplasat la primăria Poroschia pentru a mă interesa de acest Olteanu Paulică iar primarul Badea Iulian nici nu cunoştea această persoană, care nu locuieşte în Poroschia. A patra zi, l-am întâlnit în piaţa municipală pe primarul Victor Drăguşin. Am stat de vorbă cu dânsul. L-am întrebat cu frumosul de ce nu crează locuri de muncă pentru tineri. Mi-a şoptit la urecehe: „Daca eşti mai deştept ca mine, de ce nu candidezi la primar?!” Imediat s-a prezentat un alt poliţist local,  pe nume Baloseanu Armando, fără cască şi care învârte cătuşele în mână si mi-a aplicat o amendă de 400 de lei, pentru ca l-am deranjat pe domunul primar. L-am întâlnit peste o săptămână şi mi-a spus că ordinul a fost dat de primarul Draguşin.”

Şi… încă două! Adresă inexistentă, personaj inexistent…

„Am primit încă două procese verbal de contravenţie acasă, lipite pe uşă, completate greşit, sub numele de Ştefan Maria – unul, întocmit de Floricel Gerogică. Adresa era falsă, apartament numărul 26, care nu există. Celălalt, pe numele meu. Pentru aceste două procese întocmite necorespunzător, am făcut plângre penală la Parchetul Alexandria pentru fals în acte pustefan marin 22blice. Am aşteptat soluţia pentru urmarirea penală. Parchetul mi-a comunicat în scris că palngerea se află la IJP Teleorman.”

Lovit cu pumnul şi… amendat! Poliţistul recidivează

„Pe data de 21 noembrie 2015, în jurul orei 14.45, mă aflam în pescăria din piaţă, unde erau prezente mai multe persoane, printre care Tuodrică Costina, Teoderescu Bogdan, Voicu Ştefan si Dragodan Aura. Fără să fac nimic, a venit la mine poliţistul local, Simedre Gheorghe Marius, care m-a lovit cu pumnul. Motivul? De ce am discutat cu Cornea Maria?! Pe 16 decembrie, m-am pomenit cu un proces verbal de contravenţie, fără să fie semnat de vreun martor, în care se arată că i-aş fi vorbit urât. Am fost amendat cu suma de 1000 de lei. Pe data 5 ian 2016, i-am facut plangere penală  la Poliţia municipală, am fost în audienţă la comandant, dar nu l-am gasit. Ulterior am primit răspuns că, în urma verificărilor, am fost amendat legal. Am depus plângere la Parchet împotriva lui Simedre Gheorghe Marius pentru săvârşirea infracţiunilor de lovire şi abuz în serviciu. Parchetul mi-a comunicat în scris că această plângere penală a fost încredinţată IPJ Teleorman, cu propunerea de anchetare a acestui caz. Acest Simedre este o persoană violentă, care a mai avut un dosar penal pentru infracţiunea de lovire şi a pulverizat spray lacrimogen în ochii unei persoane, aceasta având nevoie de 10 zile de îngrijiri medicale. Inculpatul Simedre, ca sa nu facă puşcărie, a obligat partea vătămată sa-şi retragă plangerea, asigurându-i o sumă mare ca despăgubiri morale. Şi, culmea, primăria îl ţine în continuare în slujbă iar tineri demni nu au un loc de muncă!”

Ce, nu mai merge una?! (Chiar dacă a fost anulată ulterior…)

„Am mai fost amendat de un poliţist local, Oanţă Stan, cu date false în procesul verbal. M-am adresat poliţiei locale, care mi-a comunicat ca a verificat şi a fost totul corect. M-am dus la Primăria Alexandria, la doamna Claudia Ureche, şefa serviciului „buget-finanţe”.  Când a văzut acest proces verbal mizerabil, l-a anulat.”

De opt ori în audienţă. Niciun rezultat

„M-am prezentat  la IPJ Teleorman de opt ori în audienţă, cu scopul de a mi se comunica situaţia celor două plângeri penale împotriva lui Simedre Gheorghe Marius şi Floricel Georgică. Am fost invitat la biroul Economic, unde mi s-a luat o declaraţie, la care am prezentat dovezi bine întemeiate, în sesnul că acest politiţist local, Floricel Georgică, nu a are ce căuta în acest serviciu din cauza pregătirii foarte slabe. Mi s-a dat dreptate. Nu înţeleg de ce cazul meu a fost cercetat de serviciul Economic şi nu la Judiciar!
Din momentul de faţă şi până în prezent, mi s-a comunicat că acest dosar este la Parchet, lucru neadevărat. M-am prezentat la Parchet, unde mi s-a comunicat că, de fapt şi de drept, se află la IPJ Teleorman. Nu mai înţeleg nimic. Aşa cum v-am zis, am fost de opt ori în audienţă (la IPJ) şi mi s-a comunicat acelaşi lucru: „În cauză s-a întocmit două dosare penale, înregistrate la Parchetul de pe lângă Judecătoria Alexandria…….., dosare în care se efectuează cercetări penale pentru săvârşirea infracţiunilor de abuz în serviciu, lovire şi acte de violenţe……” Unde este adevărul?!
Nu am fost chemat până acum pentru audierea acestor plângeri penale. Ultima înscriere în audienţă la IPJ Teleorman a fost pe data de 16.03.2016. Am fost înscris la 9.30 şi am aşteptat până la ora 13.20. Ofiţerul de serviciu mi-a comunicat că nu se mai ţin audienţe, deoarce domnul Inspector-şef este foarte obosit.”

Ouăle şi… DNA-ul!

 „Aş dori să vă aduc la cunoştinţă un caz. Un bărbat din comuna Măgura, Ulmeanu Victor, a vândut trei sute de ouă anul trecut, în ziua de Florii, cu 30 de bani bucata. Cineva din bişniţarii pieţei a anunţat poliţia locală pentru a-i confisca marfa, sub pretextul că de ce vinde aşa de ieftin. I s-a întocmit proces verbal de contravenţie pentru tulburarea ordinii şi liniştii publice, lucru neadevarat. Această persoană a făcut sesizare la DNA Bucureşti. Am fost prezent când poliţia i-a confiscat ouăle. Am dat declaraţie la DNA în legătură cu acest eveniment.
Ţin să arăt că aceste abuzuri săvârşite de poliţiştii locali sunt coordonate de primarul Victor Drăguşin. În loc să apere dreptul cetăţeanului, îi ameninţă că, dacă nu aplică amenzi, îi dă afară din serviciu. Solicit ca IPJ Teleorman să urgenteze aceste două plângeri penale, care sunt acoperite de dânsii, sunt dirijate politic şi nu respectă legile ţării.”

Mesaj către Victor Drăguşin

„Aş dori să-i transmit domnului primar Victor Drăguşin următorul mesaj:
Domnule primar,
Fac apel către dumneavoastră, în nume personal şi în  numele a mii de alexăndreni:  nu mai faceţi abuzuri cu aceşti poliţişti locali, slab pregătiţi! Nu vă mai bateţi joc de cetăţenii acestui oraş! Puneţi ordine în Piaţa Centrală, piaţa mizeriei, plină de de boschetari care sunt ţinuţi de poliţia locală să semneze fals procese verbale de contravenţie! Domnule primar, vi se potriveşte de minune sloganul: „Drăguşin cu localii lui, cascadorii râsului!”.”

spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Recente

Magistraţii de la Tribunalul Teleorman au decis arestarea unui bărbat acuzat de trafic de minori, proxenetism şi violenţă

Poliţiştii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Teleorman, împreună cu procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată...

Articole similare