29.2 C
Judeţul Teleorman
luni, septembrie 25, 2023

BASCHET FEMININ. MECIUL DINTRE CSS ALEXANDRIA ŞI LPS ALBA IULIA VA DECIDE CAMPIOANA ROMÂNIEI LA UNDER 14

Articole noi

Info TRhttps://infotr.ro
Stiri, reportaje, anchete si informații din Teleorman.

CSS Alexandria a învins sâmbătă pe CSS Nr.6 Admar Bucureşti, la Satu Mare, în prima semifinală a campionatului naţional de baschet feminin pentru categoria de vârstă 14 ani. Scorul, 91-68 (32-10, 24-28, 21-12, 14-18), evidenţiază excelenta evoluţie a fetelor pregătite de profesorii Costina şi Mădălin Piperea. Dacă avem în vedere faptul că scorul a fost egal la sferturi (2-2), confruntarea pare a face parte dintre cele echilibrate. Aşa se anticipa, de altfel, pe teren aflându-se poate cele mai bune formaţii din parcursul campionatului naţional de baschet feminin Under 14, ediţia 2015-2016. Numai că, potrivit transmisiei live de pe site-ul Federaţiei Române de Baschet, CSS Alexandria s-a instalat din start la conducere, avantajul de 22 puncte obţinut după primul sfert anticipând învingătoarea. Diferenţa s-a mai micşorat până la pauza mare (56-38), dar în sfertul trei alexăndrencele au reluat dominarea clară şi au mărit avantajul la 29 de puncte în minutul 27. Mai mult, în sfertul patru teleormănencele au avut un plus de 35 de puncte, cea mai mare diferenţă din această confruntare cu o echipă ce şi-a propus să urce pe podiumul turneului final găzduit de municipiul Satu Mare. Până la urmă formaţia care a condus permanent şi-a asigurat o victorie categorică, ce echivalează cu prezenţa în finala de duminică. Pentru CSS Alexandria au evoluat Ana Lăcău – 22 puncte, Andreea Mazilu – 17 p, Andreea Horlea – 16 p, Daria Botorogeanu – 14 p, Luiza Radu-Măgureanu – 10 p, Paloma Cucu – 5 p, Alexandra Biet – 4 p, Bianca Jianu – 2 p, Maria Florea – 1 p, Diana Ciocoiu şi Alexandra Raicu. La CSS Nr.6 Admar junioara Cătălina Crăciunescu a înscris cele mai multe puncte – 21.

Surpriza, în opinia mea, s-a produs în cealaltă semifinală, LPS Alba Iulia reuşind să treacă de echipa favorită, Olimpia Bucureşti, cu 80-71. Impresionantă a fost evoluţia jucătoarei Diana Ingnat, care a marcat pentru ardelence 42 de puncte în aproape 30 de minute.

Aşadar, în finală se vor întâlni duminică două echipe care s-au confruntat şi în grupa A a turneului final, în urmă cu două zile. Atunci a câştigat CSS Alexandria cu un scor categoric, 93-51 (26-10, 30-11, 18-16, 19-14). Cu siguranţă, favorite sunt teleormănencele, dar, aşa cum mărturisea sâmbătă seara  tehnicianul Mădălin Piperea într-o scurtă convorbire telefonică, niciun meci disputat nu seamănă cu cel ce urmează. Şi cred că are dreptate…

Personal, consider că aceste fete talentate nu vor rata ocazia să-şi încununeze munca din actuala ediţie de campionat cu un nou trofeu de prestigiu pentru baschetul alexăndrean şi, de ce nu, pentru sportul teleormănean. SUCCES!

ŞTEFAN STAN

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
spot_img
- Advertisement -spot_img

Recente

În luna iulie, câştigul salarial mediu la nivelul judeţului Teleorman a fost de 3.278 de lei

Ultimul raport dat publicităţii de către Direcţia Judeţeană de Statistică Teleorman arată că, în luna iulie 2023, câştigul salarial...

Articole similare