29.2 C
Judeţul Teleorman
luni, septembrie 25, 2023

BASCHET FEMININ. Mădălin Piperea: “Seriozitatea este cheia performanţelor sportive”

Articole noi

Info TRhttps://infotr.ro
Stiri, reportaje, anchete si informații din Teleorman.

Conferinţa de presă organizată miercuri de conducerea CSS Alexandria s-a desfăşurat într-o atmosferă agreabilă, relaxată. Este normal să fii cu zâmbetul pe buze când în mai puţin de o lună baschetul feminin juvenil alexăndrean a mai adus în bogata vitrină cu trofee sportive trei titluri naţionale. La Under 18 şi Under 14, dar şi la Olimpiada Naţională a Sportului Şcolar (licee). Sigur, echipele de la U18 şi U 14 sunt de la CSS, însă lotul reprezentativei Colegiului Naţional “Alexandru I.Cuza” la ONSŞ  este alcătuit, de fapt, tot din fetele de la U 18.

La inedita întâlnire cu ziariştii locali, pe lângă principalii artizani ai recentelor succese, profesorii Costina Piperea şi Mădălin Piperea, au fost prezente noile campioane. Frumoase, vesele, modeste… Două generaţii diferite, una, cea din 1998, care, iată, a dus la capăt o serie de şapte titluri naţionale pe parcursul anilor. Cealaltă generaţie, 2002, a început un drum asemănător, titlul de acum, de la U 14, fiind al treilea după minibaschet (2014) şi U 13 (2015). Cum era firesc, talentata Alina Podar, jucătoare determinantă pentru echipa U 18, a fost asaltată cu întrebări. Şi, dincolo, de emoţiile inerente, junioara care doreşte în viitor o carieră profesionistă s-a descurcat la fel de bine ca pe terenul de sport. Ea, ca şi Andreea Horlea, de la U 14, o altă baschetbalistă tânără “aflată pe val”, nu au uitat să evidenţieze că rezultatele individuale nu pot fi separate de eforturile şi reuşitele de ansamblu ale colegelor.

Antrenorul Mădălin Piperea, mai zâmbitor şi apropiat de ziariştii prezenţi, a explicat sec că nu se poate vorbi de performanţe sportive fără exigenţă, fără seriozitate. “Indiferent de adversar, la fiecare partidă s-a jucat după un plan bine gândit”, a spus tehnicianul care se pregăteşte, în calitate de antrenor secund, de reunirea lotului “tricolorelor mari”, aflate în campania pentru calificarea la EuroBasket Women 2017. În opinia sa, CSS Alexandria şi-a respectat statutul de favorită la Under 14, după un parcurs ireproşabil (numai victorii categorice!) în campionatul naţional, ediţia 2015-2016. “Poate la Under 18 au fost emoţii mai multe, în condiţiile în care la turneul final de la Alba Iulia au participat şase echipe puternice, apropiate valoric, care s-au intrecut după sistemul fiecare cu fiecare”, a afirmat Mădălin Piperea.

Costina Piperea, care este şi director la CSS Alexandria, a promis ca răsplată pentru aceste fete un cantonament la munte, dar, aşa cum îi cunosc pe cei doi tehnicieni, acolo nu vor lipsi antrenamentele… Este tot ce se poate din punct de vedere financiar la nivelul clubului, însă, de ce nu, autorităţi şi reprezentanţi ai mediului de afaceri îşi vor da mâna pentru a premia munca şi sacrificiile junioarelor alexăndrene. Pentru că merită!.

ŞTEFAN STAN

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
spot_img
- Advertisement -spot_img

Recente

În luna iulie, câştigul salarial mediu la nivelul judeţului Teleorman a fost de 3.278 de lei

Ultimul raport dat publicităţii de către Direcţia Judeţeană de Statistică Teleorman arată că, în luna iulie 2023, câştigul salarial...

Articole similare