1.8 C
Judeţul Teleorman
luni, decembrie 11, 2023

Atenție la copii! Jocul cu chibriturile poate produce victime sau pagube

Articole noi

Info TRhttps://infotr.ro
Stiri, reportaje, anchete si informații din Teleorman.

Nepoții lui G.B, din localitatea Plosca, în vârstă de 12 ani, 9 ani și 7 ani, în ziua de 19 mai a.c., fiind lăsați nesupravegheați, s-au jucat cu chibriturile între depozitele de furaje ale unchiului, iar din greșeală le-au aprins, flăcările propagându-se rapid la bunurile materiale din apropiere.

Incendiul a fost observat la ora 18.34, când pe numărul unic de urgență 112 o persoană a solicitat intervenția pompierilor militari. La fața locului s-au deplasat rapid două echipaje de stins din cadrul Detașamentului de Pompieri Alexandria, cu două autospeciale de lucru cu apă și spumă și cu un efectiv de 8 subofițeri.

La sosirea acestora, flăcările se manifestau în două gopodării învecinate, proprietatea lui Ion C. și Constantin C., la un adăpost de animale, realizat din lemn și acoperit cu țiglă, pe o suprafață de cca. 60 mp, la cca. 10 t de paie de grâu și lucernă, 30 de anvelope auto uzate, 1 t de lemne de foc, o magazie de compustibil și 5 iezi ce se aflau în interiorul adăpostului de animale.

Incendiul a fost localizat în mai puțin de 5 minute, evitându-se astfel propagarea flăcărilor la locuințele din apropiere, acesta fiind stins în totalitate după cca. 2 ore. Intervenția a fost îngrenată din cauza cantității mari de materiale combustibile, a fumului dens și a căilor de acces înguste.

Valoarea pagubelor a fostr apreciată la suma de 10000 de lei, iar cea a bunurilor salvate la peste 70000 de lei.

Din fericire, minorii care au provocat incendiul au avut timp să părăsească zona incendiată, înainte ca acesta să ia o amploare așa de mare, evitând astfel să-și pună viața în pericol.

La acest eveniment nu s-au înregistrat victime.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
spot_img
- Advertisement -spot_img

Recente

ITM Teleorman, acţiune de verificare privind utilizarea echipamentelor de muncă şi a tehnologiilor in parchetele forestiere

Pe parcursul anului 2023, Inspectoratul Teritorial de Muncă Teleorman a desfăşurat o acţiune de verificare a modului în care...

Articole similare