31.3 C
Judeţul Teleorman
joi, iunie 13, 2024

BASCHET FEMININ / LIGA NAŢIONALĂ. Victorie categorică pentru BCT-CST Alexandria în meciul de la Arad

Articole noi

Info TRhttps://infotr.ro
Stiri, reportaje, anchete si informații din Teleorman.

Joi, în meciul din deplasarea la Arad, BCT-CST Alexandria a câştigat categoric în faţa Universităţii Goldiş ICIM, confruntarea  având ca miză  un loc cât mai bun în zona 5-8 a clasamentului Ligii Naţionale de baschet feminin, ediţia 2015-2016. Echipa din Teleorman s-a impus cu 80-25 (26-4, 18-10, 23-2, 13-9), un scor sever ce nu necesită prea multe comentarii. Mai ales că formaţia din Arad, locul cinci la terminarea sezonului regulat, a evoluat în play-off îndeosebi cu tinere locale, după ce baschetbalistele de bază au părăsit clubul din cauze de ordin financiar. Iar în primele întâlniri din play-off, UG-ICIM a suferit, de asemenea, înfrângeri usturătoare cu CS Municipal Târgovişte, 28-81 şi, respectiv, 47-89.
Cum era de aşteptat, la Arad elevele antrenorului Mădălin Piperea au dominat pe parcursul întregului meci, pe care l-au tratat cu multă seriozitate. Cel puţin aşa s-a desprins din transmisia live de pe site-ul Federaţiei Române de Baschet. Din  nou s-a remarcat americanca Elan Brown, care a jucat 24 de minute, atât cât a evoluat şi talentata Alina Podar, junioară de la CSS Alexandria cu o prezenţă constantă în partidele din Liga Naţională, în actuala ediţie. De asemenea, Alina Chivu a ieşit în evidenţă prin eficacitate, în timp ce alte junioare de perspectivă de pe banca de rezerve şi-au găsit loc în echipă pe parcursul confruntării din Banat.
Pentru BCT-CST au jucat Elan Brown-19 puncte plus 14 recuperări, Alina Chivu-16 (2×3) p, Alina Podar-15 (1×3) p, Viorela Voicu-9 p, Shanita Arnold-5 (1×3) p, Tania Agache-5 (1×3) p, Irina Enache-4 p, Beatrice Alaiba-3 p, Mihaela Mihai-2 p şi Teodora Manea-2 p. La UG-ICIM au evoluat A.Mercea-7 (1×3) puncte, P.Gadarici-6 p, D.Spineanu-3 (1×3) p, C.Toth-3, A.Manea-2 p, D.Vati-2 p, A.Bolţaşu-2 p, I.Ciorban, D.Moraru, A.Ţicău, L.Ebervein şi D.Bupte.
Următoarea partidă dintre cele grupări, inclusă în sistemul „două din trei”, va avea loc luni (14 martie), gazdă fiind echipa din reşedinţa judeţului Teleorman. Aşadar, este lesne de anticipat calificarea lejeră a alexăndrencelor în faza următoare din play-off, când pentru un loc final de cinci sau şase vor întâlni învingătoarea dintre formaţiile Universitatea Cluj-Napoca şi Phoenix Galaţi.

ŞTEFAN STAN

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
spot_img
- Advertisement -spot_img

Recente

Senatorul Eugen Pîrvulescu are FLER! Cinci dintre candidații susținuți de acesta au câștigat fotoliile de primari

Senatorul Eugen Pîrvulescu are “mână bună”, atunci când vine vorba de identificarea unor candidați pentru funcțiile de primar. A...

Articole similare