24.1 C
Judeţul Teleorman
vineri, aprilie 12, 2024

BASCHET FEMININ. Antrenorul Mădălin Piperea (BCT-CST Alexandria) nu poate cere… timeout

Articole noi

Info TRhttps://infotr.ro
Stiri, reportaje, anchete si informații din Teleorman.

După cum se ştie, în Liga Naţională de baschet feminin este o pauză prelungită, primele opt echipe din clasamentul sezonului regulat, între care şi BCT-CST Alexandria, urmând să participe la faza play-off. Până atunci campionatul s-a întrerupt, evenimentele apropiate cele mai importante fiind programate în 20 februarie la Cluj-Napoca şi 24 februarie, cu prilejul meciurilor din preliminariile Eurobasket Women 2017. Mai întâi, tricolorele vor întâlni puternica reprezentativă a Turciei, iar apoi vor avea ca adversar Bosnia-Herţegovina. În vederea acestor două confruntări un lot lărgit de 16 sportive se pregăteşte la Cluj-Napoca, în staff-ul tehnic regăsindu-se şi profesorul Mădălin Piperea (BCT-CST Alexandria), ca antrenor secund. Alexandria este reprezentată însă şi de Alina Chivu, pentru prima dată selecţionată în naţionala de senioare a României. De remarcat că între baschetbalistele reunite în lot se află alte două jucătoare care anul trecut evoluau pentru formaţia din reşedinţa judeţului Teleorman: Anca Şipoş (în prezent la un club din Franţa) şi Ioana Ghizilă (revenită la Ploieşti). De asemenea, în staff-ul tehnic al naţionalei găsim un alt alexăndrean, Constantin Muscă-fizioterapeut.
Cu asiguranţă, antrenorul Mădălin Piperea pare a fi omul care nu poate cere… timeout. După încheierea sezonului regulat în Liga Naţională, tehnicianul a fost numit antrenor, alături de Dan Calancea (Olimpia CSU Braşov), al selecţionatei SUD pentru All Star Game. Nici nu s-a terminat tradiţionala acţiune organizată la Braşov de Federaţia Română de Baschet şi Mădălin Piperea a luat drumul cantonamentului de la Gheorghieni. Aici, în calitate de antrenor principal, a condus pregătirile lotului Under-15, care va lua parte la Campionatul European din 2016.
Cum precizam, el se află acum la naţionala de senioare care va întâlni Turcia şi, apoi, Bosnia-Herţegovina. Va reveni lângă echipa BCT-CST Alexandria când încep partidele din play-off, dar să nu uităm că tehnicianul pregăteşte şi formaţia CSS Alexandria, care este calificată, fără a cunoaşte înfrângerea, în semifinalele campionatului naţional Under 18, ediţia 2015-2016.

ŞTEFAN STAN

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
spot_img
- Advertisement -spot_img

Recente

Accident pe raza localităţii Trivalea Moşteni. Un tânăr de 19 ani a decedat

Polițiștii din cadrul Formațiunii Rutiere Videle au întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de ucidere din culpă și...

Articole similare