22.1 C
Judeţul Teleorman
marți, mai 30, 2023

ANOTIMPUL IUBIRII

Articole noi

Info TRhttps://infotr.ro
Stiri, reportaje, anchete si informații din Teleorman.

Deși lună de iarnă, februarie este considerată cea mai călduroasă lună din an, conține două date importante pentru toți cei ce se iubesc: 14 februarie-Valentine’s Day și 24 februarie-Dragobetele. O lună cât un anotimp, anotimpul iubirii!
Educația copiilor pornește încă de la cele mai fragede vârste cu iubire. Se nasc din iubire, cresc în familii cu iubire, pășesc în sistemul de educație tot cu iubire. Din iubire se nasc povești cu zâne și cu zmei, cu feți-frumoși și ilene-cosânzene. Din iubire pentru limbile străine, elevii noștri au îmbrățișat cu drag obiceiuri și tradiții ale altor popoare, legende, curiozități de tot felul. Din iubire am împărtășit cu mai toate popoarele lumii și tradițiile neamului nostru românesc, dar și cu multă mândrie. Am împletit frumos eternele iubiri în mituri și legende pe-nțelesul neamurilor lumii care, din iubire, au constituit familii mixte și au început a da mai multă importanță nevoilor lumii de a iubi în toate limbile, cu toate obiceiurile și tradițiile acestora. Nu suntem nimic altceva decât iubire și în urma noastră nu rămâne nimic altceva decât iubire…este tot ce lăsăm acestei lumi!
Ne-am bucurat de Valentine’s Day, o sărbătoare îmbrățișată cu mult drag de elevii mai mici, dar și de adolescenți și tineri, cu multă creativitate în activitățile noastre școlare, ,,Ștefan cel Mare”, ,,Mihai Viteazul” și Colegiul Național ,,Mircea Scarlat” din Alexandria. Am creat compoziții în care fiecare elev a interpretat în felul lui legenda Sfântului Valentin, cu bucurie, dar și cu nostalgie. Legenda spune…că Valentin a fost un preot roman martirizat  în timpul persecuției lui Claudius în anii 269-270 d.c. Însă sărbătoarea ,,Ziua Îndrăgostiților” este asociată cu numele Sfântului Valentin din Roma, care a fost trimis la închisoare pentru că oficia în secret căsătorii pentru soldaţii cărora le era interzis acest lucru. În timp ce se afla în închisoare, el ar fi vindecat-o pe fiica gardianului său, Asterius. Se pare că, înainte de execuţie, i-ar fi trimis acesteia o scrisoare pe care a semnat-o cu „al tău Valentin”.
Valentin și-a împărtășit înțelepciunea și i-a vorbit fetei despre puterea lui Dumnezeu și despre credință. Înainte de a fi executat, Valentin i-a scris fetei o ultimă scrisoare, rugând-o să aibă credință. Apoi a pus o floare în scrisoare și s-a semnat ,,De la Valentin al tău!”. Atunci când fata a deschis scrisoarea, floarea i-a căzut în palmă, iar miracolul s-a înfăptuit: ea putea să vadă!
Ziua Îndrăgostiţilor se sărbătoreşte în întreaga lume sub diferite nume, dar şi în alte zile, fapt ce ţine, cu alte cuvinte, de unicitatea fiecărei ţări. Așadar, așteptăm cu drag și ziua noastră, a românilor, 24 februarie, unde vom sărbători în stil tradițional românesc Dragobetele. Până atunci,
,,Amintește-ți de Valentin al tău!”

PROFESOR EDUCAȚIE PLASTICĂ,
PURCĂREA CRISTIANA-MIHAELA

 

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
spot_img
- Advertisement -spot_img

Recente

Biblioteca Judeţeană Marin Preda Teleorman sărbătoreşte Ziua Internaţională a Copilului

Biblioteca Judeţeană Marin Preda Teleorman sărbătoreşte miercuri, 31 mai, începând cu ora 10, la Sala de lectură, Ziua Copilului. Rubab...

Articole similare