12.8 C
Judeţul Teleorman
joi, februarie 22, 2024

Casa de Ajutor Reciproc a Pensionarilor, la ora de bilanț

Articole noi

Info TRhttps://infotr.ro
Stiri, reportaje, anchete si informații din Teleorman.

Asociația C.A.R. Pensionari Roșiorii de Vede, ființează din anul 1952, are în prezent în evidență 9.850 membri, un fond social privat al membrilor în sumă de 23 milioane lei, ceea ce revine în medie pe un membru 2.350 lei și un fond de ajutoare în sold de 800.000 lei.
In anul 2020, cu toate restricțiile impuse de epidemia COVID -19 s-au înscris ca membri la C.A.R. un număr de 568 de membri, în medie 57 de membri lunar.
Avem deschise și funcționează puncte de lucru și agenții în toate cele 23 de comune din zona noastră Roșiorii de Vede și în toate aceste localități avem câte un salariat încadrat cu contract de muncă pe timp parțial sau cu normă întreagă, oameni cu pregătire și experiență care se ocupă de soluționarea cererilor de întrajutorare și protecție sociala.
Au fost acordate împrumuturi la un număr de 3.817 membri suma de  24.312.500 lei pentru nevoi personale de familie și s-au acordat ajutoare bănești și compensații la un număr de 622 pensionari cu pensii de 800 lei lunar și trăiesc sub pragul sărăciei.
La toți  pensionarii care au fost la recuperare în stațiunile balneare li s-au acordat o compensare din valoarea biletului plătit la Casa de Pensii sau la stațiune.
În 2020, au decedat 345 de pensionari, iar la familiile acestora s-a acordat 407.345 lei ajutoare pentru decese.
A fost deblocată situația celor 62 pensionari din comunele Crîngeni și Călmățuiul care au avut conturile blocate în baza unei cercetări penale.
Pentru anul 2020 avem de soluționat 411 cazuri de restanțieri din împrumut și cîteva cazuri de executare silită care nu au restituit împrumuturile de care au beneficiat.
Anul acesta 2021, vom avea adunarea generală pentru alegerea organelor de conducere  și control financiar care va avea loc în trimestrul II și vor participa delegați din fiecare localitate în baza unei norme de reprezentare de un delegat la 200 membri.
În anul 2022 vom sărbătorii aniversarea 70 ani de la înființarea și funcționarea C.A.R. Pensionari Roșiorii de Vede.
În pregătirea acestor evenimente am adus completări și modificări la Statutul propriu și am elaborat un program de manifestări și activități pentru sărbătorirea celor 70 ani de activitate.
Avem în preocupările noastre să discutăm cu toate autoritățile întrajutorarea pensionarilor pentru faptul că anul acesta nu se vor majora pensiile.
De asemenea ne preocupă să cunoaștem și să intervenim la Parlamentarii de Teleorman pentru a se menține în vigoare actuala lege a sistemului unic de pensii.
Nu preocupă elaborarea unei legi privitor la asociațiile Casele de ajutor ale pensionarilor, deoarece prezenta lege este foarte bună și trebuie menținută.
Asigurăm pensionarii din Roșiorii de Vede că vom acționa pentru acordarea drepturilor și libertăților prevăzute în Constituția României și în legile care sunt în vigoare, iar autoritățile să acorde prioritate acordării acestor drepturi pensionarilor care o viață au muncit pentru țară, pentru județ și pentru orașul nostru.
Așa să ne ajute Dumnezeu!

Președinte,
Ec. Eana Ioan

 

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
spot_img
- Advertisement -spot_img

Recente

Consumatorii Distribuţie Oltenia se declară mulţumiţi după vizita din Centrele de Relaţii cu Utilizatorii, conform ultimelor sondaje

Conform studiilor interne desfăşurate la finalul anului trecut, consumatorii Distribuţie Oltenia apreciază calitatea serviciilor oferite de specialiştii din Centrele...

Articole similare