8.7 C
Judeţul Teleorman
miercuri, aprilie 24, 2024

Alexandru Alexe: „Cum să dai așa ceva unui copil? Înseamnă să fii nebun!”

Articole noi

Info TRhttps://infotr.ro
Stiri, reportaje, anchete si informații din Teleorman.

MAI’VS, printre puținele carmangerii și făbricuțe de mezeluri care produce exclusiv natural

1929757_1095433763841437_4667824502747765149_nPersonal, îl am ca exemplu. Un munte de voință, pragmatic, creativ și totdeauna dispus la a accepta schimbarea la cerințele pieții. Se numește Alexandru (Sandu) Alexe. Este cunoscut alexăndrenilor mai ales după ce a deschis carmangeria MAI’VS, de pe strada Negru Vodă (fosta Grivița Roșie).
Cu Sandu, pentru care timpul este cel mai prețios, poți avea dialoguri încântătoare și prolifice. Despre rețete noi sau…muzică! Pentru că încă din adolescență a luat lecții de pian cu o profesoară celebră din București. Interpretează cu măiestrie bucăți din Bach, Chopin sau alți titani ai muzicii simfonice. Și asta o face des, aproape seară de seară, după o zi de muncă istovitoare. Pentru relaxarea sufletului și a minții. Pentru că, în general, un om care se respectă are nevoie, obligatoriu, și de spiritual.
Ca hobby, dintotdeauna a avut dragoste față de câini, cai și…motociclete! În urmă cu mult timp, această ocupație favorită s-a transformat în afacere. La vârsta de 19 ani, mergea în Republica Moldova, de unde cumpăra motociclete (Jawa), pe care le comercializa în țară sau în Turcia. A deținut o crescătorie de ciobănești românești mioritici.
Prima activitate cu profit a început-o la 17 ani. Croitorie. Dar nu orice fel de croitorie. Primau gecile din piele, după modelele la modă. Se inspira din celebra revistă „Neckermann” și aducea cel puțin un element nou.
Până la vârsta de 25 de ani, s-a ocupat exclusiv cu câinii și croitoria. Apoi a început construcțiile pe cont propriu. Peste 4 ani s-a decis să meargă în Spania, unde și-a deschis o firmă de profil. S-a întors în 2006, continuând afacerile în domeniul construcțiilor, plus un depozit cu materiale.

Proaspăt, tradițional și sută la sută natural!

1660711_1095434037174743_2099178624863274836_n„În 2009, când a începu criza, m-am reprofilat pe alimentație publică. Am abordat frontal, am vrut să fac totul cu mâna mea. De la tranșare până la produsul finit. Să știu ce le cer angajaților. E un domeniu în care cea mai mică greșeală nu e admisă. Nu te joci” ne-a mărturisit patronul.
Pe mine m-a convins să-i cumpăr produsele, și trebuie să recunosc că am rămas împresionat, când cei trei copii ai lui au cumpărat din vitrine carne și specialități pentru o masă festivă. L-am întrebat: „Păi, copiii tăi consumă orice produs de aici?!”. Mi-a răspuns: „Nu te înțeleg… Normal! De la mici, cârnați, carne… Totul e de calitate superioară, natural, igienic și proaspăt. Noi de aici mâncăm!”
La sfârșitul anului trecut, a achiziționat o făbricuță modernă de mezeluri. De câteva zile a început să funcționeze. „Îmi doresc o gamă largă de preparate pentru clienți. Să le produc eu. Asta înseamnă fără E-uri, în primul rând. Ingredientele, inclusiv mirodeniile să fie naturale. De ce să folosesc, de exemplu, usturoi deshidratat? Nu sunt de acord cu injectarea cu fel și fel de soluții. Săramura se face tradițional. Afumăturile sunt deja la comercializare. Folosesc rumeguș din lemn, 1508083_1095433953841418_3730475526361920649_nnicidecum fum industrial iar fieberea se face cu abur. Clienții sunt informați și pot să guste. Prețurile sunt sub cele de pe piață. Mă interesează un adaos comercial cât mai mic. Și, bineînțeles, preparate ca la mama acasă. Rețete noi, cu un gust aparte. Pe lângă sortimentele din carne, clientul poate cumpăra brânză din lapte pur, cașcaval, smântână vrac la cote calitative maxime, măsline naturale, dar și diferite soiuri din vin produs din strugure, necontrafăcut, din crama proprie. Am dorit să aibă la dispoziție tot ce îi intresează pentru o masă perfectă. Curând, vom produce câteva sortimente de salam și crenvurști afumați după rețete care nu au în componență decât carne și grăsime naturală. Fără tocătură din resturi de carne, tendoane sau, Doamne ferește, carne MDM. Știm cu toții cât de periculoasă este grăsimea din crenvurşti şi cum ne creşte nivelul colesterolului. Majoritatea crenvurştilor conţine nitrit dar şi nitrat de sodiu. Cum să dai așa ceva unui copil? Înseamnă să fii nebun!” ne mărturisește Alexandru Alexe, un patron care se respectă, care nu-și bate joc de el, în primul rând, apoi de semenii lui.
Surpriza pe care ne-o va face Sandu vor fi unele specialități tradiționale din gâscă, rață, curcan și produse vânătorești, produse inexistente pe piața din județ, la mare căutare în restaurantele de lux. Și, surpriza surprizelor, la prețuri aproape de…jumătate! Pentru că este direct producător.

1044031_1095433993841414_6596215712856791655_n

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
spot_img
- Advertisement -spot_img

Recente

Angajări în primăriile şi instituţiile din Teleorman. Se caută director medical, şofer, zidar, electrician şi mecanic auto

În următoarea perioadă, câteva instituţii publice şi primării din judeţul Teleorman vor organiza concurs pentru ocuparea unor funcţii declarate...

Articole similare