8.3 C
Judeţul Teleorman
duminică, aprilie 18, 2021

AJOFM Teleorman: Informaţii privind ucenicia la locul de muncă

Articole noi

Accident pe Centura Alexandriei. Șoferița vinovată, o femeie din Peretu, avea alte preocupări la volan

Două persoane au fost transportate la Spitalul Județean de Urgență Alexandria, după ce autoturismele în care se aflau au...

24 de localități, din Teleorman, în scenariul ROȘU. În 14 comune, rata de incidență este 0

Conform ultimelor date publicate astăzi de către Direcție de Sănătate Publică Teleorman, 24 de localități din județ sunt în...

Un bărbat din Conțești, prins în trafic cu permis FALS. „Șoferul” a fost oprit pentru depășirea limitei de viteză

Polițiștii din cadrul Poliției Orașului Zimnicea au reținut un bărbat în vârstă de 44 de ani din comuna Conțești,...
Info TRhttps://infotr.ro
Stiri, reportaje, anchete si informații din Teleorman.

Ucenicia reprezintă formarea profesională realizată la locul de muncă în baza unui contract de ucenicie, potrivit Legii nr. 279/2005 privind ucenicia la locul de muncă.
Ucenic poate fi oricine are vârsta de peste 16 ani, care doreste să se concentreze pe învăţare, pornind de la situaţiile profesionale reale, concrete, cerute de practicarea unei ocupaţii direct la locul de muncă.
Contractul de ucenicie este un contract individual de muncă de tip particular, încheiat pe durată determinată, în temeiul căruia o persoană fizică, denumită ucenic, se obligă să se pregătească profesional şi să muncească pentru şi sub autoritatea unei persoane juridice sau fizice denumite angajator, care se obligă să îi asigure plata salariului şi toate condiţiile necesare formării profesionale.

Paşii de urmat pentru per-soanele care doresc să devină ucenici:

sînregistrarea persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă în evidenţa AJOFM Teleorman, pe baza următoarelor documente: actul de identitate (original şi copie); acte de studii şi calificare (original şi copie); adeverinţa medicală din care să rezulte că persoana este aptă de muncă sau are eventuale restricţii medicale;
ssolicitarea privind partici-parea la un program de ucenicie persoana înregistrată la AJOFM depune o cerere (model tipizat).

Angajatorii care încadrează ucenici conform Legii 279/2005, privind ucenicia la locul de muncă, beneficiază de o sumă în cuantum de 1.125 lei/lunar, din bugetul asigurărilor pentru şomaj, pentru fiecare ucenic încadrat, dacă încheie cu agenţia pentru ocuparea forţei de muncă o conveţie pentru acordarea sumelor.
Angajatorii care doresc accesarea acestor facilităţi, pot obţine mai multe informaţii la sediul AJOFM Teleorman din Mun. Alexandria, str. Dunării nr. 1, sau la tel. 0247/310155.

- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -

Recente

Accident pe Centura Alexandriei. Șoferița vinovată, o femeie din Peretu, avea alte preocupări la volan

Două persoane au fost transportate la Spitalul Județean de Urgență Alexandria, după ce autoturismele în care se aflau au...

Articole similare