10.6 C
Judeţul Teleorman
sâmbătă, aprilie 10, 2021

Salarii de „nababi”, la primăria Zimnicea! Primarul Pîrvu are un venit de 115 milioane de lei, iar viceprimăriţa, un „flecuşteţ” de 95 de milioane!

Articole noi

Decizie CLSU Alexandria: Restricţiile privind limitarea răspândirii SARS Cov 2 se menţin, în următoarele două săptămâni

Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă, întrunit în şedinţă extraordinară în data de 09.04.2021, a adoptat o hotărâre prin...

Județul Teleorman ar putea intra în scenariul ROȘU. Astăzi, s-a atins pragul critic de 3 cazuri la mia de locuitori

Astăzi, în județul Teleorman s-a atins pragul critic de 3 cazuri de infectare cu COVID 19 la mia de...

Declarație de presă- deputat Maria Stoian: Investiții europene pentru comunitățile locale prin PNRR

Planul Național de Redresare și Reziliență propus de Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene a fost adoptat miercuri, 7 aprilie,...
Info TRhttps://infotr.ro
Stiri, reportaje, anchete si informații din Teleorman.

În cel mai sărac oraş din judeţul Teleorman, în care locurile de muncă au ajuns să reprezinte “un bun naţional”, cei mai importanţi oameni ai urbei o duc ca-n sânul lui Avram. Nu au grija zilei de mâine, iar veniturile lunare le permit să aibă o viaţă de huzur.

Confom noii legi a salarizării, primarul Petre Pîrvu a tras lozul câştigător. În fiecare lună, încasează de la visteria unităţii pe care o conduce, 115 milioane de lei vechi. Evident, fără sporuri şi alte acareturi consfinţite de lege. Dacă ne raportăm la salariul unui zimnicean care are minim pe economie, reiese că edilul şef câştigă într-o lună cât alţii într-un an.
Din avantajele legii salarizării se înfruptă şi viceprimarul oraşului de la malul Dunării, Valentina Iuliana Vişan. Pentru implicarea în viaţa urbei, viceprimăriţa este remunerată cu aproximativ 95 de milioane de lei vechi. Puţin! Cam cât veniturile proprietarilor dintr-un bloc cu trei scări şi cu vreo 60 de apartamente, ce trăiesc din ajutorul social.
Despre salariile secretarului, arhitectului şef, directorilor şi şefilor de birou din primăria Zimnicea, primul om al oraşului nu prea a vrut sa vorbească! Conform documentului, veniturile subalternilor sunt trecute la secret, deşi legea îl obligă pe primarul Petre Pîrvu să le pună la vedere.
Unitatea administrativ teritorială a prezentat şi lefurile angajaţilor din…Familia ocupaţională “Sănătate”, “Asistenţă Socială” şi “Cultură”. Trai pe vătrai, nenică! Aşa am aflat că un medic dentist primeşte în jur 140 de milioane de lei, iar un asistent medical principal, cam 45 de milioane de lei vechi.
În schimb, bucătarii, infirmierele şi îngrijitorii par nişte personaje…bătute de soartă. Ultimii pe scarea ierarhică, domniile lor obţin lunar puţin mai mult decât venitul minim pe economie, de 19 milioane de lei brut.

- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -

Recente

Decizie CLSU Alexandria: Restricţiile privind limitarea răspândirii SARS Cov 2 se menţin, în următoarele două săptămâni

Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă, întrunit în şedinţă extraordinară în data de 09.04.2021, a adoptat o hotărâre prin...

Articole similare