10.6 C
Judeţul Teleorman
vineri, aprilie 16, 2021

APM Teleorman, acţiune de plantare puieţi în Pădurea Nanov, în cadrul evenimentului „LUNA PĂDURII”

Articole noi

24 de localități, din Teleorman, în scenariul ROȘU. În 14 comune, rata de incidență este 0

Conform ultimelor date publicate astăzi de către Direcție de Sănătate Publică Teleorman, 24 de localități din județ sunt în...

Un bărbat din Conțești, prins în trafic cu permis FALS. „Șoferul” a fost oprit pentru depășirea limitei de viteză

Polițiștii din cadrul Poliției Orașului Zimnicea au reținut un bărbat în vârstă de 44 de ani din comuna Conțești,...

De la începutul anului, 1.540 de teleormăneni şi-au găsit un loc de muncă cu sprijinul AJOFM

În perioada ianuarie-martie 2021, ca urmare a implementării Programului Naţional de Ocupare a Forţei de Muncă, prin intermediul AJOFM...
Info TRhttps://infotr.ro
Stiri, reportaje, anchete si informații din Teleorman.

Agenţia pentru Protectia Mediului Teleorman informează publicul interesat de celebrarea Lunii Pădurii, eveniment desfăşurat în fiecare an în perioada 15 martie-15 aprilie.
Cunoscut la începuturi ca „Sărbătoarea sădirii arborelui”, evenimentul îşi are rădăcinile în Statele Unite ale Americii, încă din 1872. Iniţierea sa a venit ca răspuns la nevoia de protejare a pădurilor care în acea perioadă erau grav afectate de o exploatare masivă. Şi-a făcut debutul cu o acţiune de mobilizare a populaţiei pentru plantarea de arbori în locurile cele mai afectate de despăduriri, apărute ca efect al luptei pentru cucerirea Vestului.
În România, acest eveniment a fost introdus de către Spiru Haret, pe atunci ministrul Cultelor şi Instrucţiei Publice, 30 de ani mai târziu, în 1902. Importanţa pădurilor trebuie subliniată prin rolul esenţial pe care îl au, la nivel global, fiind cel mai complex ecosistem cunoscut în protecţia solului împotriva eroziunii, a alunecărilor de teren şi deşertificării, prin îmbunătăţirea bilanţului hidric şi asigurarea purităţii apelor, prin ameliurarea factorilor climatici dăunători, în menţinerea echilibrului ecologic, creând astlel un cadru natural favorabil pentru odihnă şi recreere, atât de necesare omului modern.
În acest context, Agenţia pentru Protecţia Mediului Teleorman, cu sprijinul Ocolului Silvic Alexandria, au plantat în data de 12.04.2018, puieţi de arbori în Pădurea Nanov.
Scopul acţiunii ecologice este acela de a stimula societatea să ia atitudine faţă de defrişările masive ce au diminuat simţitor suprafaţa împădurită a ţării.

- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -

Recente

24 de localități, din Teleorman, în scenariul ROȘU. În 14 comune, rata de incidență este 0

Conform ultimelor date publicate astăzi de către Direcție de Sănătate Publică Teleorman, 24 de localități din județ sunt în...

Articole similare