17.2 C
Judeţul Teleorman
sâmbătă, iunie 15, 2024

12 alexăndreni cu sindrom Down au participat la jocurile sportive SPECIAL OLYMPICS

Articole noi

Info TRhttps://infotr.ro
Stiri, reportaje, anchete si informații din Teleorman.

Cu ocazia celei de-a 11 a ediţii a ZILEI MONDIALE a SINDROMULUI DOWN, s-au organizat la BUCUREŞTI, JOCURILE SPORTIVE  SPECIAL OLYMPICS.
Au participat 14 Asociaţii pentru copiii şi tinerii cu SINDROM DOWN din toate judeţele din ţară. Sportivii participanţi aveau vârste între 3 şi 35 ani, erau bine pregătiţi pentru această competiţie sportivă  dedicată unei zile speciale din viaţa lor .
Probele de concurs au fost înot, gimnastică aplicativă şi gimnastică IMT „YOUNG ATHLETS”.
Competiţia sportivă s-a intitulat „Prietenii mei, Comunitatea mea”. Deschiderea oficială a JOCURILOR SPORTIVE a fost efectuată de domnul director SPECIAL OLYMPICS, MOCANU VIOREL care a prezentat importanţa acestor competiţii sportive în viaţă şi activitatea copiilor şi tinerilor cu dizabilităţi .
De la ASOCIAŢIA „DAI O ŞANSĂ”, condusă de doamna ELENA TANASE, au participat 12 sportivi: TĂNASE TEODOR, IONESCU IRINA, BUDICĂ EMILIAN, MIHAI CĂTĂLIN, ISPĂŞOAIA LUMINIŢA, DONE ANDRA, CRĂCIUNICĂ FLORIN, OVEDENIE ALIN, APOSTOL ADRIAN, ASAN TRAIAN, MOCANU DĂNUŢ, CĂLINESCU  CLAUDIU, la proba de înot. La bazinul olimpic de la FACULTATEA DE MEDICIANĂ „CAROL DAVILA” din BUCUREŞTI, s-a desfăşurat proba de înot a acestui concurs de sport pentru persoanele cu SINDROM DOWN. Şi-au învins teama de apă şi toţi sportivii din Alexandria şi-au efectuat programul aplicativ în bazin, reuşind să câştige câte o medalie, o diplomă şi un tricou.
La festivitatea de premiere toţi sportivii participanţi  au fost premiaţi. Bucuria victoriei  se citea pe feţele lor. Înotul e un sport benefic pentru dezvoltarea şi tonifierea musculară, reglarea tensiunii arteriale, îmbunătăţeşte circulaţia sangvină, reduce riscul bolilor cardiovasculare.
ÎNOTUL E UNUL DIN CELE MAI SĂNĂTOASE SPORTURI! E un sport pentru o viaţă lungă şi un corp armonios, aduce relaxare în organism şi e benefic pentru sănătatea psihică, datorită condiţiilor speciale pe care le presupune: poziţia orizontală a corpului, presiunea ridicată care solicită mai intens mişcările respiratorii.
Jocurile Sportive SPECIAL OLYMPICS BUCUREŞTI-2016 s-au încheiat cu rostirea imnului SPECIAL OLYMPICS „VREAU SĂ CÂŞTIG, DAR DACĂ NU VOI CÂŞTIGA, VREAU SĂ RĂMÂN BRAV ÎN ÎNCERCAREA MEA.”

SAMSUNG CAMERA PICTURES

SAMSUNG CAMERA PICTURES

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Articolul precedentGăsit mort pe câmp, după zece zile
Articolul următorToţi murim!
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
spot_img
- Advertisement -spot_img

Recente

Deficiențe în alimentarea cu energie electrică, în 27 de localități din Teleorman. Echipele Distribuție Oltenia acționează pentru remedierea incidentelor

Începând cu data de 13 iunie, ora 17:00, județele din aria operațională Distribuție Oltenia au intrat sub incidența codului...

Articole similare