1.4 C
Judeţul Teleorman
duminică, februarie 5, 2023

“Ziua Națională a Produselor Agroalimentare Românești”, sărbătorită în comuna Peretu

Articole noi

Info TRhttps://infotr.ro
Stiri, reportaje, anchete si informații din Teleorman.

Într-o organizare de excepție, duminică, de Ziua Națională a Produselor Agroalimentare Românești, în localitatea Peretu, zeci de producători din comună, și nu numai, au expus produse tradiționale și de sezon, menite să pună în valoare munca fermierilor de pe aceste meleaguri. Organizatori au fost Direcția pentru Agricultură a județului Teleorman-director Miron Carmen Mariana, primăria Peretu-primar Soreață Florin Mihai și Grupul de Acțiune Locală “Câmpia Burnazului”-Gabi Dumitrescu. La eveniment au mai participat deputaul Maria Stoian și senatorul Dănuț Cristescu, alături de sute de cetățeni din comună şi din localitățile limitrofe.
“Vreau să mulțumesc tuturor colaboratorilor noștri, care astăzi și-au expus produsele. După cum bine știți, perețenii sunt oameni muncitori, care investesc timp și energie pentru ca produsele lor să fie cele mai bune de pe piață”, a declarat primarul Soreață Florin Mihai.
“Am organizat astăzi Ziua Națională a Produselor Agroalimentare Românești, la Peretu. O să mă întrebați de ce? Noi consideram că este foarte important să fim cât mai aproape de producător și să aducem consumatorul lângă producător. De ce Peretu? Pentru că anul acesta, datorită doamnei deputat Maria Stoian, am instruit foarte mulți fermieri din localitate, aproximativ 40. Suntem convinși că vom organiza mult mai multe cursuri, în comuna Peretu… Pentru micul producător este importantă organizarea în cooperative și grupuri de producători”, a precizat directorul Direcției pentru Agricultură Teleorman, Miron Carmen Mariana.
A urmat un program artistic, “marca Gal Câmpia Burnazului”, după cum a afirmat Gabi Dumitrescu, din care nu au lipsit dansurile populare și cântecele tradiționale cu amprentă teleormăneană.
Printre cei care i-au încântat pe participant s-au numărat Fluierașii de la Merișani, Bujoreii de la Troianul și Ansamblul Câmpia Burnazului.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
spot_img
- Advertisement -spot_img

Recente

Deputat Maria Stoian: Comisia Europeană acordă 1,6 miliarde euro pentru capitalizarea unei noi bănci de investiții și dezvoltare în România

Comisia Europeană a aprobat, în temeiul normelor UE privind ajutoarele de stat, o măsură adoptată de România în valoare...

Articole similare