21.6 C
Judeţul Teleorman
miercuri, iunie 23, 2021

Ziua Informării Preventive

Articole noi

Deputat PNL Maria Stoian: “Uniunea piețelor de capital poate accelera redresarea în urma pandemiei de COVID-19”

Uniunea piețelor de capital poate accelera redresarea în urma pandemiei de COVID-19. În ultima mea declarație politică am făcut vorbire...

Declaraţie de presă: Am redus vârsta de pensionare pentru cei din sectorul energetic şi extractiv!

Pentru a venii în sprijinul angajaţilor care lucrează în condiţii deosebite de muncă, am votat favorabil, alături de colegii...

Bărbat din Roşiorii de Vede, cercetat pentru violenţă în familie şi încălcarea ordinului de protecţie

Poliţiştii din cadrul Biroului de Investigaţii Criminale Roşiori de Vede au dispus reţinerea unui bărbat în vârsta de 40...
Info TRhttps://infotr.ro
Stiri, reportaje, anchete si informații din Teleorman.

Marţi, 13 iunie a.c., este Ziua Informării Preventive. Unele persoane superstiţioase consideră că ziua de „Marţi 13” este o zi cu ghinion, dar noi vă spunem că nu este chiar aşa. De multe ori ghinionul ni-l facem singuri, prin lipsa informaţiilor şi putem preveni acest lucru informându-ne, mai ales în domeniul situaţiilor de urgenţă.

Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă a stabilit ca, începând din anul 2011, fiecare dată de 13 ce pică marţea, să fie declarată „Ziua Informării Preventive”.

Pentru a veni în sprijinul cetăţenilor, pompierii militari teleormăneni organizează în cadrul subunităţilor de intervenţie din judeţ activităţi de prezentare a tehnicii din dotare, puncte de informare-documentare privind prevenirea situaţiilor de urgenţă şi exerciţii demonstrative de stingere, descarcerare şi acordare a primului ajutor medical de urgenţă.

Astfel de activităţi se vor desfăşura şi în zonele cu public numeros din oraşele şi municipiile judeţului nostru, începând cu ora 10.00, după cum urmează:

1) în municipiul Alexandria, pe platoul din faţa Casei de Cultură;

2) în municipiul Turnu Măgurele, pe platoul din faţa Monumentului Independenţei;

3) în municipiul Roşiorii de Vede, pe platoul din faţa primăriei;

4) în oraşul Zimnicea, în parcul central;

5) în oraşul Videle, în parcul orăşenesc.

Având în vedere că în această perioadă sunt planificate o serie de controale de prevenire în localităţile Plosca şi Troianu, cadrele Inspecţiei de Prevenire vor desfăşura lecţii deschise în cadrul unităţilor de învăţământ din cele două localităţi şi vor organiza puncte de informare preventivă în domeniul situaţiilor de urgenţă, unde vor fi diseminate materialele din cadrul Campaniilor Naţionale-„R.I.S.C.-Renunţă, improvizaţiile sunt catastrofale” şi „Nu tremur la cutremur”.

Pentru cetăţenii interesaţi de domeniul situaţiilor de urgenţă şi materialele specifice informării preventive, mai multe informaţii se regăsesc pe site-urile www.isuteleorman.ro şi www.igsu.ro.

- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -

Recente

Deputat PNL Maria Stoian: “Uniunea piețelor de capital poate accelera redresarea în urma pandemiei de COVID-19”

Uniunea piețelor de capital poate accelera redresarea în urma pandemiei de COVID-19. În ultima mea declarație politică am făcut vorbire...

Articole similare