10.7 C
Judeţul Teleorman
luni, martie 27, 2023

Zi decisivă pentru primarul reales din Siliștea. Marin Alexandru află dacă judecătorii îi validează sau nu mandatul

Articole noi

Info TRhttps://infotr.ro
Stiri, reportaje, anchete si informații din Teleorman.

Astăzi, 14 octombrie, magistrații de la Judecătoria Videle vor decide dacă validează sau nu mandatul de primar al lui Marin Alexandru, reales în funcție în alegerile locale din 27 septembrie. Agenția Națională de Integritate a trimis instanței un document în care se arătă că edilul șef din Siliștea a fost acuzat de conflict de interese, printr-o decizie rămasă definitivă.

În anul 2017, Marin Alexandru, primarul comunei Siliştea, a recunoscut că este vinovat. Între acesta şi procurorii de la Parchetul de pe Lângă Curtea de Apel Bucureşti s-a încheiat un acord de recunoaştere a vinovăţiei, pentru săvârşirea a trei infracţiuni de conflict de interese, în concurs real.

Conform rechizitoriului, din înscrisurile comunicate de Primărie şi ANI rezultă că fostul primar din perioada 2008-2012, Aurelian Chirculescu, a semnat trei ordine de plată, în valoare de aproximativ 250 de milioane de lei vechi, către o societate comercială în care administrator era Marin Alexandru, viceprimar la vremea respectivă.

Prin semnarea acestor documente, spun procurorii, actualului primar i-a fost conferit, în mod direct, un folos patrimonial, situaţie care întruneşte elementele constitutive ale infracţiunii de conflict de interese.

“Raportat la comiterea faptelor, se constată ca a intervener o nouă lege care dezincriminează fapta funcţionarului public ce, în exercitarea atribuţiilor de serviciu, a îndeplinit un act prin care s-a obţinut un folos patrimonial pentru o persoană cu care s-a aflat în raporturi comerciale sau de muncă, în ultimii cinci ani. Astfel, cele trei fapte sunt dezincriminate prin noua reglementare a infracţiunii, redenumită de legiuitor …Folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane”, se mai arată în rechizitoriu.

 

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
spot_img
- Advertisement -spot_img

Recente

“Canalizare şi staţie de epurare”, în Poeni, şi “Modernizare drumuri în Ştorobăneasa”, prin programul ”Anghel Saligny”

La finele săptămânii trecute, Cseke Attila, ministrul dezvoltării, lucrărilor publice şi administraţiei, a semnat 53 de noi contracte de...

Articole similare