17.2 C
Judeţul Teleorman
sâmbătă, iunie 15, 2024

Valentin Trăistaru, primarul ce a câștigat respectul buzeștenilor în ultimii 16 ani

Articole noi

Info TRhttps://infotr.ro
Stiri, reportaje, anchete si informații din Teleorman.

Comuna Buzescu este una din puținele localități teleormănene pe care o poți scoate din media în care este situat județul. Localitate cu oameni gospodari care muncesc pentru a avea un rost în această lume. Nici primarul Valentin Trăistaru nu poate face notă discordantă față de restul cetățenilor, mai ales că aceștia i-au acordat încrederea de a fi în fruntea localității încă din anul 2000.

Pe domnia sa greu îl găsești la primărie. Ba este pe teren să urmărească evoluția lucrurilor, ba este la județ sau la București pentru a obține acordul a noi proiecte de dezvoltare a infrastructurii locale. Iar lista realizărilor e lungă. A început cu asfaltarea inelului central, care crează legătură cu drumul European E70, sau cu drumul județean 703, a reabilitat și dotat cu material didactic nou școala și grădinița, deoarece educația este un pilon important în dezvoltarea unei societăți, s-a preocupat și de timpul liber al tinerilor, realizând un teren sintetic de fotbal, precum și un parc în zona centrală. Nici partea spirituală a localității nu a fost neglijată, atât Biserica ortodoxă (monument istoric ce datează din anul 1860), dar și cea adventistă primind ajutor constant din partea primăriei pentru buna funcționare și întreținere. Pentru buna deplasare a oamenilor și a autoturismelor în localitate, primăria Buzescu a achiziționat mai multe autoutilitare pentru întreținerea drumurilor comunale.

Prin proiectul “Dezvoltarea investițiilor în mediul rural” a reconstruit stadionul de fotbal, acesta având un gazon impecabil dar și o tribună cochetă. Nici sănătatea populației nu a fost omisă, dispensarul medical fiind reabilitat, în același timp fiind atrași și investitori din domeniul farmaceutic, pe raza comunei Buzescu funcționând, actualmente, două farmacii. Toate aceste lucruri au fost realizate cu resurse proprii, de la bugetul județean primindu-se puțini bani, deoarece primarul Trăistaru nu are culoarea politică a celor ce conduc destinele județului.

Poate cel mai important aspect, cel al relațiilor interumane din localitate, este și el un motiv de mândrie pentru primarul Valentin Trăistaru prin modul în care a reușit să gestioneze aceste relații. În condițiile în care în localitatea Buzescu conviețuiesc atât cetățeni de etnie română, dar și o important comunitate de etnie rromă. Dacă în alte părți se aude constant despre conflicte interetnice, aici nu e cazul, toleranța fiind cuvântul de ordine în Primăria Buzescu condusă de Valentin Trăistaru.

Însă primarul Trăistaru consider că mai poate face alte lucruri bune pentru comună. Deja s-a obținut aprobarea pentru proiectul “Apă și canal”, fiind în stadiul de licitație. Un alt proiect ce va prinde viață, este cel al reabilitării căminului cultural, urmând ca aici să funcționeze un ansamblu folcloric dar și transormarea unei dependințe a căminului în sală de evenimente.

Cu alte cuvinte, Valentin Trăistaru, edilul șef din Buzescu, este unul dintre primarii care s-a implicat în dezvoltarea comunei atât la nivel cultural și educațional, cât și la bunăstarea cetățenilor acestei localități. Cu o echipă de oameni bine instruiți pe diverse domenii, comuna Buzescu are viitorul asigurat.

13184822_1187336821286066_308987436_o

13198988_1187336911286057_1616872246_o

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
spot_img
- Advertisement -spot_img

Recente

Deficiențe în alimentarea cu energie electrică, în 27 de localități din Teleorman. Echipele Distribuție Oltenia acționează pentru remedierea incidentelor

Începând cu data de 13 iunie, ora 17:00, județele din aria operațională Distribuție Oltenia au intrat sub incidența codului...

Articole similare