31.3 C
Judeţul Teleorman
joi, iunie 13, 2024

UN 1 DECEMBRIE ALTFEL, 1 DECEMBRIE 2020

Articole noi

Info TRhttps://infotr.ro
Stiri, reportaje, anchete si informații din Teleorman.

,,Să-ntâmpinăm Ziua Națională a României cu bucurie, cu mesaje de încurajare pentru români! Vom desena elemente simbolice, specific românești: pornind de la steag, hora românească, costume populare, elemente de ceramică, elemente de sculptură ( Brâncuși), arhitectura ( palate, castele, conace etc.), forma țării care cuprinde toate formele de relief etc. Va trebui sa ținem cont ca suntem in 2020 . Așadar, cu măscuțe, cu protecție-dezinfectare, cu privitul din casă a paradei militare, de la televizor. Pe cât posibil, la distanțe considerabile, dacă alegeți să ieșiți din case. Dragostea de neam și de țară, mândria națională o putem arăta prin orice mijloace de exprimare, iar desenul este un mijloc de comunicare vizuală. Muzica ne va însoți pe parcursul orei de desen, și nu orice muzică, ascultăm un colaj de colinde și cântece pentru neam și țară.  Mai întrebați, mai adăugăm câte ceva pe parcurs. Spor la treabă!!”

Cam așa a sunat îndemnul profesorului de arte plastice la clasă, la orele online…

Anul 2020 ne-a schimbat percepția lumii și a vieții. Obiceiurile noastre seamănă a istorie demult scrisă, iar cea care se scrie depinde tot de noi cum o să facem să păstrăm vii valorile și tradițiile românești, dragostea de neam și de țară, mândria de a fi român, patriotismul înnăscut al românului și cultivat cu drag, pe parcursul anilor de școală, de către dascăli.

Elevii școlilor gimnaziale ,,Mihai Viteazul” și ,,Ștefan cel Mare” din Alexandria au realizat cele mai impresionante desene de 1 Decembrie, nu atât prin acuratețea formelor realizate în compoziții plastice, cât prin mesajele transmise de compoziții, emoționante, pline de căldură și de încurajare a românilor mari și mici de a fi împreună, dar separați, cel puțin până scăpăm de pandemia în care este prinsă omenirea întreagă ca-ntr-o pânză de păianjen…

Au înțeles că de noi depinde viitorul acestei țări, de noi și de actele noastre. Acum, mai mult ca oricând, trebuie să rămânem uniți în cuget și-n simțiri, să respectăm măsurile de protecție impuse de autorități, iar noi să facem ce știm cel mai bine, să fim creativi și să împărtășim tuturor celor dragi nouă mesajele noastre de încurajare! Expozițiile online au fost realizate cu mult drag și elan tineresc. Mândria de a fi român a fost sădită și-n acest an, încolțind și dezvoltându-se pentru a fi resădită an de an, anul acesta ca nici-altul!

PROFESOR DE EDUCAȚIE PLASTICĂ,
PURCĂREA CRISTIANA-MIHAELA

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
spot_img
- Advertisement -spot_img

Recente

Senatorul Eugen Pîrvulescu are FLER! Cinci dintre candidații susținuți de acesta au câștigat fotoliile de primari

Senatorul Eugen Pîrvulescu are “mână bună”, atunci când vine vorba de identificarea unor candidați pentru funcțiile de primar. A...

Articole similare