31.3 C
Judeţul Teleorman
joi, iunie 13, 2024

Senator Eugen Pîrvulescu: Susținem întru-totul producătorii români!

Articole noi

Info TRhttps://infotr.ro
Stiri, reportaje, anchete si informații din Teleorman.

În ultima perioadă, din ce în ce mai des, suntem acuzați de adversarii politici că vrem să distrugem agricultura românească și producătorii autohtoni. E doar o chestiune de imagine a celor care se agață de orice domeniu, pentru a face promisiuni fără acoperire, fără calcule reale și fără vreo orientare constructivă, pe termen lung.
Oamenii trebuie să știe că Guvernul Orban nu a avut vreodată această intenție, iar dacă pandemia nu ar fi existat, am fi demonstrat, deja, că susținem întru-totul producătorii români.
Avem un capitol distinct în programul de guvernare, pe care îl vom prezenta, conștientizându-se importanța agriculturii în județul nostru.
În programul de guvernare al PNL sunt cuprinse atât investiții în acest domeniu vital pentru România, cât și programe de sprijin și de finanțare pentru fermieri, în agricultură, cu plăți directe în valoare de 21,67 mld. euro, din fondurile europene alocate pentru perioada 2021-2027.
Investim 6,5 miliarde Euro în infrastructura de irigații, pentru reluarea lucrărilor la Canalul Siret-Bărăgan, lucrări de prevenire a deșertificării, cât și pentru finalizarea sistemului național antigrindină.
Totodată, finanțăm rețele naționale de colectare, depozitare, procesare și distribuție a produselor românești, cu un buget 750 milioane Euro.
Susținem investițiile private în colectarea, depozitarea, stocarea și procesarea produselor agroalimentare, pentru creșterea valorii adăugate a materiei prime – 430 millioane euro.
Alocăm 1 miliard euro pentru investiții la nivelul fermelor în sector vegetal și zootehnic, din care, pentru ferma de familie, aproximativ 200 milioane euro și sprijinim instalarea tinerilor fermieri, cu teren agricol concesionat de la stat, până la 50 ha/fermier, prin alocarea sumei de aproximativ 520 milioane euro.
Mai mult, finanțăm investițiile în fermele ecologice care integrează funcția de procesare, funcția agropedagogică, funcția agroturistică, precum și alte scheme de calitate– 550 mil. euro, preocupându-ne crearea de lanțuri alimentare scurte „De la fermă, la consumator”.

#GuvernLiberal
#DezvoltămRomânia
#ReușimÎmpreună

Președinte PNL Teleorman, senator Eugen Pîrvulescu

Comandat de PNL Teleorman, Cod AEP 11200025

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
spot_img
- Advertisement -spot_img

Recente

Senatorul Eugen Pîrvulescu are FLER! Cinci dintre candidații susținuți de acesta au câștigat fotoliile de primari

Senatorul Eugen Pîrvulescu are “mână bună”, atunci când vine vorba de identificarea unor candidați pentru funcțiile de primar. A...

Articole similare