15.2 C
Judeţul Teleorman
marți, septembrie 21, 2021

Senator Eugen Pîrvulescu: Susținem întru-totul producătorii români!

Articole noi

În două localităţi din Teleorman, rata de infectare a depăşit 6 la mia de locuitori. 168 de persoane au fost testate în ultimele 24...

Conform ultimelor date publicate astăzi, 21 septembrie 2021, de către Direcţia de Sănătate Publică Teleorman, rata de infectare în...

În luna iulie 2021, rata şomajului înregistrat în judeţul Teleorman a fost de 6.3 %

Potrivit unui comunicat al Direcţiei Judeţene de Statistică Teleorman, în luna iulie 2021, rata şomajului în judeţul a fost...

Un tânăr din Orbeasca, acuzat că ar fi furat prin violenţă o sumă de bani dintr-un cazinou, arestat preventiv

Doi bărbaţi, bănuiţi că ar fi sustras o sumă de bani dintr-un cazinou din Râmnicu Vâlcea după ce ar...
Info TRhttps://infotr.ro
Stiri, reportaje, anchete si informații din Teleorman.

În ultima perioadă, din ce în ce mai des, suntem acuzați de adversarii politici că vrem să distrugem agricultura românească și producătorii autohtoni. E doar o chestiune de imagine a celor care se agață de orice domeniu, pentru a face promisiuni fără acoperire, fără calcule reale și fără vreo orientare constructivă, pe termen lung.
Oamenii trebuie să știe că Guvernul Orban nu a avut vreodată această intenție, iar dacă pandemia nu ar fi existat, am fi demonstrat, deja, că susținem întru-totul producătorii români.
Avem un capitol distinct în programul de guvernare, pe care îl vom prezenta, conștientizându-se importanța agriculturii în județul nostru.
În programul de guvernare al PNL sunt cuprinse atât investiții în acest domeniu vital pentru România, cât și programe de sprijin și de finanțare pentru fermieri, în agricultură, cu plăți directe în valoare de 21,67 mld. euro, din fondurile europene alocate pentru perioada 2021-2027.
Investim 6,5 miliarde Euro în infrastructura de irigații, pentru reluarea lucrărilor la Canalul Siret-Bărăgan, lucrări de prevenire a deșertificării, cât și pentru finalizarea sistemului național antigrindină.
Totodată, finanțăm rețele naționale de colectare, depozitare, procesare și distribuție a produselor românești, cu un buget 750 milioane Euro.
Susținem investițiile private în colectarea, depozitarea, stocarea și procesarea produselor agroalimentare, pentru creșterea valorii adăugate a materiei prime – 430 millioane euro.
Alocăm 1 miliard euro pentru investiții la nivelul fermelor în sector vegetal și zootehnic, din care, pentru ferma de familie, aproximativ 200 milioane euro și sprijinim instalarea tinerilor fermieri, cu teren agricol concesionat de la stat, până la 50 ha/fermier, prin alocarea sumei de aproximativ 520 milioane euro.
Mai mult, finanțăm investițiile în fermele ecologice care integrează funcția de procesare, funcția agropedagogică, funcția agroturistică, precum și alte scheme de calitate– 550 mil. euro, preocupându-ne crearea de lanțuri alimentare scurte „De la fermă, la consumator”.

#GuvernLiberal
#DezvoltămRomânia
#ReușimÎmpreună

Președinte PNL Teleorman, senator Eugen Pîrvulescu

Comandat de PNL Teleorman, Cod AEP 11200025

- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -

Recente

În două localităţi din Teleorman, rata de infectare a depăşit 6 la mia de locuitori. 168 de persoane au fost testate în ultimele 24...

Conform ultimelor date publicate astăzi, 21 septembrie 2021, de către Direcţia de Sănătate Publică Teleorman, rata de infectare în...

Articole similare