10 C
Judeţul Teleorman
marți, aprilie 20, 2021

Senator Eugen Pîrvulescu: Susținem întru-totul producătorii români!

Articole noi

Produse de igienă pentru elevii de la Şcoala “Alexandru Colfescu”, din Alexandria, oferite de Crucea Roşie Teleorman

Când elevii se vor întoarce în bănci, e important ca aceştia să aibă toate condiţiile necesare pentru a fi...

Bilanţ tragic pe drumurile din judeţ. Nouă persoane şi-au pierdut viaţa, în accidente rutiere, de la începutul anului

Încălcarea regulilor privind circulaţia pe drumurile publice constituie unul dintre factorii care pun în pericol integritatea corporală, viaţa şi...

Rata de incidenţă a infecţiilor COVID-19 la 1000 de locuitori în fiecare localitate din Teleorman

Rata incidenţei cumulată a cazurilor de COVID 19, pe ultimele 14 zile de la nivelul localităţilor din judeţul Teleorman...
Info TRhttps://infotr.ro
Stiri, reportaje, anchete si informații din Teleorman.

În ultima perioadă, din ce în ce mai des, suntem acuzați de adversarii politici că vrem să distrugem agricultura românească și producătorii autohtoni. E doar o chestiune de imagine a celor care se agață de orice domeniu, pentru a face promisiuni fără acoperire, fără calcule reale și fără vreo orientare constructivă, pe termen lung.
Oamenii trebuie să știe că Guvernul Orban nu a avut vreodată această intenție, iar dacă pandemia nu ar fi existat, am fi demonstrat, deja, că susținem întru-totul producătorii români.
Avem un capitol distinct în programul de guvernare, pe care îl vom prezenta, conștientizându-se importanța agriculturii în județul nostru.
În programul de guvernare al PNL sunt cuprinse atât investiții în acest domeniu vital pentru România, cât și programe de sprijin și de finanțare pentru fermieri, în agricultură, cu plăți directe în valoare de 21,67 mld. euro, din fondurile europene alocate pentru perioada 2021-2027.
Investim 6,5 miliarde Euro în infrastructura de irigații, pentru reluarea lucrărilor la Canalul Siret-Bărăgan, lucrări de prevenire a deșertificării, cât și pentru finalizarea sistemului național antigrindină.
Totodată, finanțăm rețele naționale de colectare, depozitare, procesare și distribuție a produselor românești, cu un buget 750 milioane Euro.
Susținem investițiile private în colectarea, depozitarea, stocarea și procesarea produselor agroalimentare, pentru creșterea valorii adăugate a materiei prime – 430 millioane euro.
Alocăm 1 miliard euro pentru investiții la nivelul fermelor în sector vegetal și zootehnic, din care, pentru ferma de familie, aproximativ 200 milioane euro și sprijinim instalarea tinerilor fermieri, cu teren agricol concesionat de la stat, până la 50 ha/fermier, prin alocarea sumei de aproximativ 520 milioane euro.
Mai mult, finanțăm investițiile în fermele ecologice care integrează funcția de procesare, funcția agropedagogică, funcția agroturistică, precum și alte scheme de calitate– 550 mil. euro, preocupându-ne crearea de lanțuri alimentare scurte „De la fermă, la consumator”.

#GuvernLiberal
#DezvoltămRomânia
#ReușimÎmpreună

Președinte PNL Teleorman, senator Eugen Pîrvulescu

Comandat de PNL Teleorman, Cod AEP 11200025

- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -

Recente

Produse de igienă pentru elevii de la Şcoala “Alexandru Colfescu”, din Alexandria, oferite de Crucea Roşie Teleorman

Când elevii se vor întoarce în bănci, e important ca aceştia să aibă toate condiţiile necesare pentru a fi...

Articole similare