2 C
Judeţul Teleorman
vineri, decembrie 2, 2022

Trei societăţi din judeţ, admise la licitaţie în cadrul programului de concesionare a terenurilor agricole, aflate în administrarea ADS

Articole noi

Info TRhttps://infotr.ro
Stiri, reportaje, anchete si informații din Teleorman.

Agenţia Domeniilor Statului (ADS) a reziliat 35 de contracte de concesionare, pentru o suprafaţă 3.600 de hectare, deoarece beneficiarii nu respectau clauzele contractuale, a anunţat ministrul Agriculturii, Adrian Oros, menţionând că a fost identificată şi o suprafaţă de 3.900 de hectare care era exploatată abuziv.
În ceea ce priveşte suprafeţele de teren gestionate de ADS, concesionate tinerilor fermieri, Oros a menţionat că procesul este în desfăşurare, iar acolo unde vor fi identificate terenuri libere de contract „o să facem aşa cum am promis şi cum spune legea: o să le dăm către tinerii fermieri”.
Potrivit sursei citate, până în prezent s-au derulat două sesiuni de concesionare prin care au fost semnate 31 de contracte cu tinerii fermieri. „Au fost două sesiuni, prima s-a derulat din 26 octombrie 2020 până în 6 noiembrie 2020. Au fost 125 de solicitanţi din judeţele Călăraşi, Dâmboviţa, Dolj, Galaţi, Hunedoara şi Satu Mare, iar 61 au fost eligibili. Au depus documente în completare 39 de candidaţi, iar dintre aceştia au fost admişi 28. Până acum s-au semnat 14 contracte. Redevenţele sunt între 2.000 şi 2.700 kg/ha/an. A doua sesiune de concesionare a terenurilor cu destinaţie agricolă pentru tinerii fermieri în limita a 50 de hectare s-a desfăşurat în perioada 18 ianuarie- 29 ianuarie 2021, iar din 170 de solicitanţi au fost declaraţi eligibili 100, iar în etapa a doua un număr de 57 au depus documente în completare şi 48 au fost admişi. S-au semnat contractele pentru 17 beneficiari din judeţele Gorj, Ialomiţa, Neamţ, Satu Mare, Timiş şi Teleorman”, a transmis ministrul Agriculturii.
Conform documentelor postate pe pagina ADS, la licitaţia organizată în luna mai, din judeţul Teleorman au participat trei societăţi agricole, este vorda despre Agrovitis SA Teleorman, Agromixt SA Traian şi Horticola SA Pietroşani. Terenurile concesionate sunt în localităţile Zimnicea, Traian, Seaca şi Pietroşani.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
spot_img
- Advertisement -spot_img

Recente

Primarul Aurelian Neagoe, de Ziua Națională: “Tătărăștii de Jos este o bucățică din România, dar un simbol puternic, în zona Munteniei”

Într-o atmosferă încărcată de emoție, inerentă unui astfel de eveniment, sute de cetățeni și elevi din localitatea Tătărăști de...

Articole similare