24.7 C
Judeţul Teleorman
marți, mai 30, 2023

Trei Centre de Vaccinare din Teleorman- Botoroaga, Talpa și Olteni- își vor întrerupe temporar activitatea

Articole noi

Info TRhttps://infotr.ro
Stiri, reportaje, anchete si informații din Teleorman.

Valeriu Gheorghiță, preşedintele Comitetului naţional de coordonare a activităţilor privind vaccinarea împotriva COVID-19, anunţă că în 11 centre de imunizare activitatea va fi sistată temporar, în 127 – programul va fi redus, iar 70 de fluxuri au fost închise în contextul în care în circa 45% dintre cazuri centrele erau folosite la mai puţin de jumătate din capacitate. În județul Teleorman, activitatea va fi întreruptă pentru o perioadă, în trei Centre de Vaccinare, este vorba despre Botoroaga, Talpa și Olteni.

„În circa 45% din cazuri, centrele vaccinau la mai puţin de jumătate din capacitatea fluxului, tocmai de aceea am propus către fiecare Direcţie de sănătate publică judeţeană măsuri ţintite, fie de reducere a programului de lucru şi disponibilizarea echipelor mobile către activităţi de vaccinare cu sprijinul lor, în mod deosebit, în rural sau alte tipuri de activităţi de vaccinare tip maraton sau alte evenimente în locaţii atipice sau chiar sistarea temporară a activităţii pentru anumite centre”, a declarat Valeriu Gheorghiță.

Potrivit acestuia, nu se doreşte închiderea definitivă a centrelor de vaccinare deoarece este foarte greu de anticipat care va fi evoluţia din punct de vedere epidemiologic în următoarele luni, iar acestea trebuie să fie pregătite să fie reactivate la nevoie.

„Este foarte important să avem un echilibru între cantitatea de vaccinuri care este livrată României şi consumul vaccinurilor. În ultimele săptămâni, s-a înregistrat o reducere progresivă a numărului de persoane vaccinate cel puţin cu doza I, încât la acest moment avem un procent de circa 60% rată de utilizare a vaccinurilor recepţionate de România din aproape 15 milioane de doze”, a mai spus șeful CNCAV

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
spot_img
- Advertisement -spot_img

Recente

Biblioteca Judeţeană Marin Preda Teleorman sărbătoreşte Ziua Internaţională a Copilului

Biblioteca Judeţeană Marin Preda Teleorman sărbătoreşte miercuri, 31 mai, începând cu ora 10, la Sala de lectură, Ziua Copilului. Rubab...

Articole similare