29.2 C
Judeţul Teleorman
luni, septembrie 25, 2023

Teleormanul blestemat! După sărăcie şi şomaj, suntem fruntaşi şi la numărul de copii minori abuzaţi

Articole noi

Info TRhttps://infotr.ro
Stiri, reportaje, anchete si informații din Teleorman.

După o perioadă destul de îndelungată, în care sărăcia şi şomajul s-au împământenit în judeţul Teleorman, şi, din nefericire, nu mai vor să plece, un Raport al Asociaţiei Telefonul Copilului scoate la iveală un lucru înfiorător. Conform ultimului bilanţ, judeţul se află pe un ”onorant” loc II, în ceea ce priveşte numărul de copii minori abuzaţi. Doar Vrancea ne întrece.
“Asociaţia atrage atenţia asupra faptului că tot mai mulţi copii şi adolescenţi care au apelat 116111 anul trecut s-au confruntat cu probleme de natură psihologică. Comparativ cu anul 2014, numărul solicitărilor de consiliere psihologică s-a dublat, iar cele mai frecvente stări emoţionale în care copiii au solicitat sprijinul specialiştilor noştri au fost: depresia, amăgirea, izolarea, stima scăzută, singurătatea, nefericirea în sânul familiei, frica, panica, stări cu efecte devastatoare asupra sănătaţii psihice a copiilor”, spun cei de la Asociaţia Telefonul Copilului.
În ceea ce priveşte cazurile de abuzuri, neglijare şi exploatare a copiilor, Autoritatea Naţională pentru Protecţia Drepturilor Copilului şi Adopţie a publicat o statistică pe regiuni geografice. În documentul respectiv se arată că, în Teleorman, doar 39 de speţe au fost semnalate şi confirmate. Din numărul total, 4 cazuri au fost de abuz fizic şi sexual, unul de exploatare în muncă şi 26 pentru neglijarea minorilor de către părinţi.
Deocamdată, Direcţia de Protecţie a Copilului din judeţul Teleorman nu a prezentat o statistică cu numărul copiilor minori abuzaţi.

M.D.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
spot_img
- Advertisement -spot_img

Recente

În luna iulie, câştigul salarial mediu la nivelul judeţului Teleorman a fost de 3.278 de lei

Ultimul raport dat publicităţii de către Direcţia Judeţeană de Statistică Teleorman arată că, în luna iulie 2023, câştigul salarial...

Articole similare