10.5 C
Judeţul Teleorman
sâmbătă, februarie 24, 2024

Teleormănenii pot intra în Bulgaria numai cu certificat de vaccinare, test sau garanţia că părăsesc imediat teritoriul ţării vecine

Articole noi

Info TRhttps://infotr.ro
Stiri, reportaje, anchete si informații din Teleorman.

Autorităţile de frontieră bulgare au informat Inspectoratul General al Poliţiei de Frontieră Române, prin Punctul Comun de Contact Giurgiu, că autorităţile bulgare au emis noi reglementări privind condiţiile de călătorie în Republica Bulgaria, aplicabile începând cu 1 septembrie 2021, ora 00.00.
Astfel, România intră în zona verde, conform autorităţilor bulgare, iar persoanelor care sosesc din zona verde li se permite intrarea pe teritoriul R. Bulgaria odată cu prezentarea unui certificat COVID digital UE valid pentru vaccinare, trecere prin boală sau test efectuat sau a unui document similar care conţine aceleaşi date ca şi Certificatul digital COVID al UE.
Între categoriile speciale de persoane exceptate de la cerinţa prezentării de documente COVID la intrarea în Republica Bulgaria se află persoanele care tranzitează teritoriul Republicii Bulgaria, în cazul în care se garantează părăsirea imediată a teritoriului acestui stat şi copiii cu vârsta de până la 12 ani.
Cetăţenilor români le este permisă intrarea pe teritoriul R. Bulgaria numai prin puncte de trecere a frontierei unde se află personal medical bulgar. Astfel, din România se poate intra pe teritoriul statului vecin, prin:

  • P.T.F. Giurgiu-Ruse, judeţul Giurgiu
  • P.T.F. Calafat-Vidin, judeţul Dolj
  • P.T.F. Bechet-Oriahovo, judeţul Dolj
  • P.T.F. Turnu Măgurele-P.T.F. Somovit-Nikopol, judeţul Teleorman
  • P.T.F. Vama Veche-Durankulak, judeţul Constanţa.

Prin P.T.F. Ostrov-Silistra, judeţul Constanta, P.T.F. Zimnicea-Svishtov şi P.T.F. Negru Vodă-Kardam, judeţul Constanţa se permite intrarea persoanelor care tranzitează teritoriul R. Bulgaria, în cazurile în care se poate garanta părăsirea imediată a teritoriului ţării.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
spot_img
- Advertisement -spot_img

Recente

Consumatorii Distribuţie Oltenia se declară mulţumiţi după vizita din Centrele de Relaţii cu Utilizatorii, conform ultimelor sondaje

Conform studiilor interne desfăşurate la finalul anului trecut, consumatorii Distribuţie Oltenia apreciază calitatea serviciilor oferite de specialiştii din Centrele...

Articole similare