29.7 C
Judeţul Teleorman
joi, iunie 13, 2024

SUCCES REMARCABIL PENTRU BASCHETUL FEMININ TELEORMĂNEAN: CSS ALEXANDRIA ESTE CAMPIOANA ROMÂNIEI LA UNDER 18!

Articole noi

Info TRhttps://infotr.ro
Stiri, reportaje, anchete si informații din Teleorman.

Baschetul feminin teleormănean a înregistrat duminică la Alba Iulia un nou succes remarcabil. Echipa CSS Alexandria este campioana României la categoria de vârstă Under 18, după ce în ultimul meci al turneului final organizat de Federaţia Română de Baschet în oraşul Unirii a învins pe ACS Napoca Baschet Cluj cu scorul de 67-57 (14-17, 15-7, 18-11, 20-22). Mărturisesc că am urmărit cu emoţie în faţa laptopului transmisia live de pe site-ul FRB. Confruntarea dintre cele mai bune formaţii ale campionatului se anunţa echilibrată, aşa cum a fost finala la Under 16 în urmă cu doi ani de la Sala Sporturilor din reşedinţa judeţului Teleorman. Mai multe din jucătoarele de atunci s-au aflat şi la Alba Iulia faţă-n faţă. Deţinătoare ale trofeului la U 18 în anul trecut, după finala câştigată la Alexandria cu CSU Braşov, elevele antrenorului Mădălin Piperea au început parcă timorat, formula de bază fiind cea din meciurile anterioare ale turneului final: Podar, Ispas, Manea, Agache şi Enache. În aceste condiţii, clujencele au condus permanent  (chiar şi cu şapte puncte!) în  primul  sfert,  pe care l-au câştigat cu 17-14. La reluare, alexăndrencele se apără mai bine, egalează şi obţin apoi un avantaj de şapte puncte, repriza întâi încheindu-se cu 29-24 pentru ele.  Din zestrea de puncte a primei jumătăţi a confruntării Podar înscrue 15 puncte, iar Manea şapte puncte. În sfertul trei ardelencele revin şi se apropie la trei puncte, dar Agache şi Podar finalizează aruncări din afara semicercului. Este 47-34! ACS Napoca nu pare a renunţa în sfertul patru şi, după o diferenţă de 14 puncte pentru CSS, se apropie la numai şase spre final. Tactica de rupere a elanului teleormănencelor prin faulturi nu aduce plusul dorit de tehnicienii echipei din Cluj Napoca, pe rând Podar, Enache şi, din nou, Podar transformând cu precizie loviturile de două puncte. Ca urmare, se încheie meciul cu 67-57 pentru CSS Alexandria, un succes deosebit pe care mă grăbesc să-l împărtăşesc imediat, prin telefon, cu un prieten, susţinător înfocat al baschetului teleormănean, informaticianul Florin Stoica. Mă întorc apoi la caseta statistică a acestei întâlniri şi remarc că Alina Podar a stat în teren toate cele 40 de minute. Profesorul Mădălin Piperea a folosit doar şase jucătoare de pe banca tehnică. La ACS jucătoarea I.Pârâu a realizat un double-double (16 puncte şi 12 recuperări).

Pentru CSS Alexandria au evoluat Alina Podar – 31 (3×3) puncte, Teodora Manea – 11 p, Eliza Ispas – 10 (2×2) p, Irina Enache – 8 p, Tania Agache – 7 (1×3) p şi Ştefania Candoi. La ACS Napoca au jucat I.Pârâu – 16 puncte (plus 12 recuperări), A.Creţu – 14 p, A.Sărăcuţ – 13 p, R.Salatioan – 5 p, A.Sav – 4 p, C.Budu – 2 p, R.Bot – 2 p şi D.Topan – 1 p.

Aşadar, vitrina cu trofee a clubului alexăndrean se îmbogăţeşte cu un nou titlu naţional, după un parcurs în condiţii nu tocmai uşoare, care a implicat mult muncă. Aceste fete talentate s-au pregătit, se ştie, prin săli de sport nu întotdeauna prietenoase. Şi tot acolo au jucat şi meciuri de campionat. Apoi, să nu uităm, jumătate din lot l-am regăsit şi în partidele susţinute de BCT-CST Alexandria în Liga Naţională, echipă ce a terminat campionatul senioarelor pe un onorabil loc şase. Pe de o parte, a fost obositor, însă, pe de altă parte, tehnicianul Mădălin Piperea a rodat cu inteligenţă junioarele pentru confruntările dificile din Under 18. Sunt multe gânduri ce mă năpădesc cu emoţia firească după acest rezultat excepţional. Sper că, pe lângă iubitorii de sport din Teleorman, autorităţile vor înţelege ce înseamnă un astfel de succes, în faţa formaţiilor din Cluj Napoca, Braşov, Alba Iulia, Târgovişte, Sf.Gheorghe, Galaţi, Bucureşti, Sibiu, Timişoara, Ploieşti sau Constanţa. Este acest succes şi un mesaj privind nevoia de susţinere financiară în continuare a performanţei…

La Alba Iulia antrenorul Mădălin Piperea a avut la dispoziţie un lot format din ALINA PODAR, ELIZA ISPAS, IRINA ENACHE, TANIA AGACHE, TEODORA MANEA, ŞTEFANIA CANDOI, GIULIA DUŞMAN, LORENA ŢONE, ANA LĂCĂU şi ELENA COJOCARU. Pe parcursul campionatului, în lotul lărgit au fost incluse şi alte junioare de la Under 14, cum sunt Daria Botorogeanu, Andreea Mazilu sau Andreea Horlea.

Pentru amatorii de statistici, să consemnăm clasamentul final al campionatului naţional Under 18, ediţia 2015-2016: 1.CSS Alexandria – 10 puncte, 2.ACS Napoca Baschet Cluj – 9 p, 3.KSE CSS Gheorgheni – 8 p, 4.CSS CSM Târgovişte – 7 p, 5. CSU Braşov – 6 p, 6.LPS Alba Iulia – 5 p.

ŞTEFAN STAN

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
spot_img
- Advertisement -spot_img

Recente

Senatorul Eugen Pîrvulescu are FLER! Cinci dintre candidații susținuți de acesta au câștigat fotoliile de primari

Senatorul Eugen Pîrvulescu are “mână bună”, atunci când vine vorba de identificarea unor candidați pentru funcțiile de primar. A...

Articole similare