28.1 C
Judeţul Teleorman
luni, septembrie 25, 2023

Stelian Brânzărea-o certitudine pentru comuna Smârdioasa

Articole noi

Info TRhttps://infotr.ro
Stiri, reportaje, anchete si informații din Teleorman.

Stelian Brânzărea este de 16 ani primarul comunei Smârdioasa, ani prolifici  pentru această localitate.  A rămas alesul concetățenilor pentru că nu doar le-a administrat localitatea, ci a știut să fie alături de ei atât la bucurii, cât și la necazuri.  De aceea, respectul de care se bucură din partea concetățenilor atinge aceleași cote ca atunci când a fost ales prima dată.

A preluat o localitate cu potențial dar care, din diverse motive, nu era valorificat. Tot județul cunoaște târgul de duminică din Smârdioasa, vin acolo teleormăneni din toată zona de sud a județului. La începutul anilor 2000 era o piață insalubră, fără mese, produsele erau așezate pe jos, noroiul ajungea până la genunchi iar microbii erau la ei acasă. Azi piața este modernizată la standarde înalte, s-a construit o hală nouă, sunt mese destul pentru producători, pavându-se și betonându-se toată suprafața pieței.

Infrastructura comunei a fost și ea o prioritate, asfaltându-se strada spre târgul săptămânal, drumul comunal ce leagă Smârdioasa de Cervenia a fost reabilitat iar restul străzilor au fost pietruite. Și drumul comunal ce face legătura cu satul Șoimu, acesta făcând parte din componența comunei Smârdioasa, a fost asfaltat și modernizat în totalitate. Pentru buna întreținere a drumurilor comunale și pentru o bună deplasare în localitate, primarul Stelian Brânzărea a achiziționat autoutilaje specifice reparării drumurilor dar și de dezăpezire.

Școlile și grădinițele din Smârdioasa și Șoimu au fost și ele în vederea primarului și consiliului local, au fost reabilitate și dotate cu material didactic nou, construite grupuri sanitare în interiorul clădirilor precum și centrale termice. A fost obținut, în urma demersurilor la guvern, și un microbuz școlar pentru deplasarea elevilor.

În anul 2000, când Stelian Brânzărea era ales primar pentru prima oară, iluminatul public se rezuma la 10 becuri. Azi sunt peste 500 de becuri în Smârdioasa și Șoimu.

Nici partea spirituală nu a fost neglijată, bisericile primind ajutor pentru întreținere iar vechea biserică din satul Șoimu a fost consolidată. În aceste zile se construiește, cu ajutor de la primăriei, un praznicar în curtea bisericii „Sfinții Voievozi” din Smârdioasa.

Ca un om onest ce este, primarul Brânzărea recunoaște că mai are destule de realizat, chiar și unele proiecte din mandatele trecute nefiind realizate. Dar are o scuză, aceea că fiind membru PNL a fost mereu sărit de la finanțarea consiliului județean condus de reprezentanți ai PSD. Trebuie specificat că tot ce s-a realizat până în prezent este doar din fondurile primăriei. De aceea dorește să convingă în acest an electoratul din Smârdioasa să dea un vot masiv pentru candidatul PNL la consiliul județean, Eugen Pârvulescu, astfel comuna Smârdioasa având șanse mai mare de ajutor de la județ.

Proiectul ce va marca mandatul 2016-2020 este cel al introducerii apei curente și a canalizării, proiect declarat deja eligibil, fiind în stadiul așteptării finanțării de la guvern. Un alt proiect, deja aprobat, este cel prin care se va pietrui pe o distanță de 4 km cu piatră concavă străzile din Smârdioasa.

Prin prisma a ceea ce a demonstrat în mandatele anterioare, primarul Stelian Brânzărea este îndreptățit să vină din nou în fața electoratului să mai ceară un mandat. Impreună cu echipa sa de consilieri poate continua o muncă ce s-a dovedit până în prezent benefică pentru Smârdioasa.

IMG_20160509_115423

ea

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
spot_img
- Advertisement -spot_img

Recente

În luna iulie, câştigul salarial mediu la nivelul judeţului Teleorman a fost de 3.278 de lei

Ultimul raport dat publicităţii de către Direcţia Judeţeană de Statistică Teleorman arată că, în luna iulie 2023, câştigul salarial...

Articole similare