10 C
Judeţul Teleorman
marți, aprilie 20, 2021

Stagiul de practică – factor esenţial în formarea profesională a jandarmului

Articole noi

Produse de igienă pentru elevii de la Şcoala “Alexandru Colfescu”, din Alexandria, oferite de Crucea Roşie Teleorman

Când elevii se vor întoarce în bănci, e important ca aceştia să aibă toate condiţiile necesare pentru a fi...

Bilanţ tragic pe drumurile din judeţ. Nouă persoane şi-au pierdut viaţa, în accidente rutiere, de la începutul anului

Încălcarea regulilor privind circulaţia pe drumurile publice constituie unul dintre factorii care pun în pericol integritatea corporală, viaţa şi...

Rata de incidenţă a infecţiilor COVID-19 la 1000 de locuitori în fiecare localitate din Teleorman

Rata incidenţei cumulată a cazurilor de COVID 19, pe ultimele 14 zile de la nivelul localităţilor din judeţul Teleorman...
Info TRhttps://infotr.ro
Stiri, reportaje, anchete si informații din Teleorman.

A fi jandarm nu este doar o meserie. Un mod de viaţă cinstit, ordonat şi corect. Este o meserie care nu are mereu un program fix şi nici o zi de serviciu nu seamănă cu cealaltă. Este o meserie pentru care legea şi ordinea sunt nu numai deviza armei, ci şi valori fundamentale de respectat şi urmat. Este o meserie prin care îţi iei un angajament faţă de ţară şi de cetăţenii de a căror siguranţă răspunzi şi cărora le dedici ore de pregătire, ore de lucru peste program, atunci când situaţia impune, şi sărbători petrecute la lucru.

Profesia de jandarm este o meserie riscantă, cu provocări zilnice, cu situaţii noi şi neprevăzute care implică multă maturitate şi, prin urmare responsabilitate.

Astfel de situaţii vor trăi şi descoperi şi studenţii înmatriculaţi la Academia de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza” Bucureşti, care în perioada 13.02 – 10.03.2017 se află în stagiul de practică în unitatea noastră, unde vor desfăşura activităţi de asigurare, menţinere şi restabilire a ordinii publice, prevenire, constatarea şi sancţionarea contravenţiilor, prevenirea şi constatarea infracţiunilor.

Tot în această perioadă a stagiului de practică studenţii vor învăţa să lucreze în echipă, să preţuiască fiecare lucru în parte şi să-şi asume cu maximă responsabilitate misiunile primite, că numai spiritul de echipă, camaraderia şi coeziunea sunt elementele care îi formează pentru viitor, asigurând astfel încrederea cetăţenilor, precum şi sentimentul de linişte şi o viaţă normală a acestora.

- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -

Recente

Produse de igienă pentru elevii de la Şcoala “Alexandru Colfescu”, din Alexandria, oferite de Crucea Roşie Teleorman

Când elevii se vor întoarce în bănci, e important ca aceştia să aibă toate condiţiile necesare pentru a fi...

Articole similare