25.2 C
Judeţul Teleorman
luni, iulie 22, 2024

Senator Eugen Pîrvulescu, declaraţie de presă: USR-PLUS şi-a luat jucăriile şi a plecat

Articole noi

Info TRhttps://infotr.ro
Stiri, reportaje, anchete si informații din Teleorman.

Colegii de coaliţie au decis că este momentul oportun să plece de la guvernare, după ce s-au înţeles cu parlamentarii AUR să arunce ţara în aer, din punct de vedere al guvernării.
Supărarea a plecat de la programul „Anghel Saligny”, un program esenţial, mai ales pentru comunităţile mici din mediul rural.
Colegii de coaliţie au încercat să deformeze realitatea, susţinând că „se va fura”. Practic, mergând pe ideea lor, dacă ar fi fost posibil, Guvernul României ar fi trebuit să finanţeze doar ministerele conduse de ei.
Este de noaptea minţii să blochezi un program de dezvoltare pe motiv că „poate se va fura”, încercând să transformi „Anghel Saligny” în „mită pentru primari”.
Este ca povestea cu drobul de sare, dar nu mă surprinde, având în vedere imaturitatea politică a celor din USR-PLUS.
Cum să pleci de la guvernare într-o perioadă de criză sanitară, ca şi cum ai fi la locul de joacă pentru copii?!
Dragi teleormăneni, mă adresez vouă, în principal, pentru că m-aţi ales şi aveţi dreptul, în primul rând, la explicaţii.
În primul rând, dacă USR-PLUS ar fi avut primari, probabil ar fi înţeles exact cât de important este acest program în mediul cel mai defavorizat. Este clar că nu au habar de zona rurală, au descoperit că există sate în România abia la alegerile locale, când au mers să ceară voturi şi au primit…mai nimic. Probabil asta este răzbunarea pe oamenii care nu rezonează cu această formaţiune politică.
În al doilea rând, dar de importanţă majoră, era absolut necesară aprobarea programului „Anghel Saligny” acum, având în vedere că vine iarna, iar timpul rămas implică şi proceduri, iar banii nu se dau ca la piaţă. Blocarea acestui program, pe motiv că premierul a promis finanţare comunităţilor locale, nu poate fi percepută ca „mită pentru primari”. Aşa ceva ce nu s-a mai pomenit nicăieri în lume.
În al treilea rând, premierul s-a ţinut de cuvânt. Acesta este rostul unui Guvern, să finanţeze, să se ocupe de proiecte şi programe. Nu puteam aştepta după mofturile colegilor de coaliţie, până dispare drobul de sare de pe sobă. Ce aţi fi vrut? Să aşteptăm, dacă s-ar putea, până la iarnă, ca să nu li se pară lor că premierul vrea să câştige voturi la alegerile interne din cadrul PNL?!
Iar în al patrulea rând, alianţa cu USR-PLUS a fost oricum una dificilă, pentru că ei nu înţeleg că o ţară nu funcţionează doar pe alocuri, acolo unde au ei oameni în funcţii şi au acces la fondurile publice. Există şi mediul rural, dragi foşti colegi, chiar dacă nu vă place, iar acolo sunt probleme reale, în lipsa unui program guvernamental care să îi ajute.
Dragi teleormăneni, în calitate de senator ales de voi, vă asigur că investiţiile promise vor fi demarate, indiferent de piedici.
Voi prezenta fiecare investiţie majoră, în mod transparent, pentru ca teleormănenii să poată judeca singuri, cunoscând toate detaliile.
Voi ignora orice atacuri venite din partea celor care au interes ca Teleormanul să rămână sărac şi lipsit de orice investiţii, pentru ca apoi să „strige” în spaţiul public că nu ne-am ţinut de cuvânt.
Pentru mine contează doar părerea voastră, a oamenilor simpli, cei cu sufletul curat şi de bună credinţă.
Începând de săptămâna viitoare, vă voi ţine la curent cu privire la activitatea mea, pentru că voi sunteţi singurii care au dreptul să mă tragă la răspundere.

Senator PNL Teleorman, Eugen Pîrvulescu

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
spot_img

Recente

AJOFM Teleorman: În luna mai, rata șomajului a fost de 8,93%. Cei mai mulți șoferi au doar studii gimnaziale

La sfârșitul lunii mai, în evidențele Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Teleorman erau înregistraţi 9.880 șomeri (din...

Articole similare