8.7 C
Judeţul Teleorman
miercuri, aprilie 24, 2024

Şcoala Siguranţei TEDI se va deschide în judeţul Teleorman, în 9 unităţi şcolare

Articole noi

Info TRhttps://infotr.ro
Stiri, reportaje, anchete si informații din Teleorman.

Şcoala Siguranţei Tedi este un program educaţional naţional ce urmăreşte însuşirea informaţiilor privind siguranţa personală, de către elevii din clasa I.
Programul este iniţiat şi organizat în parteneriat între de către Ministerul Educaţiei Naţionale şi Cercetării Ştiinţifice, Ministerul Afacerilor Interne, prin Poliţia Română şi Tymbark Maspex România, prin brandul Tedi.
Scopul programului este acela de a creşte gradul de siguranţă al copiilor din clasa I. Programul se concentrează pe identificarea potenţialelor riscuri, prezentându-le elevilor şi părinţilor acestora pericolele care îi pot afecta pe cei mici, acasă, la şcoală sau în vacanţă, precum şi modalităţile de prevenire.
În programul Şcoala Siguranţei Tedi s-au înscris 645 de şcoli din întreaga ţară, cu 30.023 de elevi de clasa I.
Copiii sunt implicaţi într-o serie de activităţi informativ- educative coordonate de către învăţători, cu sprijinul reprezentanţilor Poliţiei Române. Tedi asigură suportul didactic prin materiale educative complexe şi atractive pentru elevi.
La finalul programului, copiii vor fi capabili să identifice situaţiile de risc la care pot fi expuşi şi să adopte măsuri de prevenire adecvate.

Activităţile educative desfăşurate în cadrul programului Şcoala Siguranţei Tedi vizează:

 • Siguranţa în drum spre şcoală;
 • Siguranţa în şcoală şi în excursie;
 • Siguranţa acasă.

Activităţile se desfăşoară pe baza materialelor educaţionale şi a scenariilor didactice din cadrul programului Şcoala Siguranţei Tedi. Toate materialele pot fi accesate online, pe www.scoalatedi.ro.
Implicarea Poliţiei Române în acest program se reflectă în două componente: contribuţia la realizarea materialelor informativ-preventive pentru copii, cadre didactice şi părinţi şi participare activă la acţiunile preventive din şcoli şi sprijinul cadrelor didactice în procesul de transmitere a informaţiilor privind siguranţa copiilor. Poliţiştii de prevenire de la nivel naţional sprijină cadrele didactice în diseminarea informaţiilor despre siguranţa celor mici, atât prin punerea la dispoziţie a unor materiale de suport suplimentare, prin prezenţa la clasă şi predarea în colaborare a temelor ce ţin de prevenirea criminalităţii, cât şi prin organizarea unor aplicaţii practice, concursuri, expoziţii etc. În judeţul Teleorman Şcoala Siguranţei Tedi va fi deschisă începând cu semestrul II al anului şcolar 2015-2016. Vor participa un număr de 9 unităţi de învăţământ din judeţ care s-au înscris în program:

 • Şcoala Gimnazială „Mihai Viteazul” Alexandria
 • Şcoala Gimnazială Nr. 2 Videle
 • Şcoala Gimnazială Crîngeni
 • Şcoala Gimnazială Gârdeşti –com Necşeşti
 • Şcoala Gimnazială Balaci
 • Şcoala Gimnazială „Sfinţii Voievozi” Bragadiru
 • Şcoala Gimnazială Drăcşani
 • Şcoala Gimnazială Merenii de Jos
 • Şcoala Gimnazială Răsmireşti
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
spot_img
- Advertisement -spot_img

Recente

Angajări în primăriile şi instituţiile din Teleorman. Se caută director medical, şofer, zidar, electrician şi mecanic auto

În următoarea perioadă, câteva instituţii publice şi primării din judeţul Teleorman vor organiza concurs pentru ocuparea unor funcţii declarate...

Articole similare