24.1 C
Judeţul Teleorman
vineri, aprilie 12, 2024

Şcoala Gimnazială Nr. 2 Videle, declarată Şcoală Europeană

Articole noi

Info TRhttps://infotr.ro
Stiri, reportaje, anchete si informații din Teleorman.

În data de 25 mai 2023, Ministerul Educaţiei a publicat Lista unităţilor de învăţământ preuniversitar declarate câştigătoare în cadrul competiţiei naţionale „Şcoală Europeană” – ediţia 2023.

Printre unităţile de învăţământ decalarate câştigătoare se numără şi Şcoala Gimnazială Nr. 2, loc. Videle, judeţul Teleorman.

Competiţia „Şcoală Europeană” s-a adresat  tuturor unităţilor de învăţământ preuniversitar implicate în programele europene din domeniul educaţiei şi formării profesionale Erasmus+ şi a constat în evaluarea calităţii şi coerenţei managementului şcolii, reflectat în documentele manageriale, precum şi a impactului pe care activităţile derulate în cadrul proiectelor europene l-au avut asupra culturii organizaţionale şi a ethosului şcolii.

Lansată în 2004 ca semn al recunoaşterii contribuţiei şcolilor româneşti la sprijinirea eforturilor României de integrare în Uniunea Europeană, competiţia pentru obţinerea certificatului „Şcoală Europeană” este recunoscută de instituţiile europene ca un bun exemplu de susţinere şi valorizare a parteneriatelor şcolare dezvoltate în cadrul programelor europene din domeniul educaţiei şi formării profesionale.

”Certificarea şcolilor cu titlul „Şcoală Europeană” conferă recunoaştere şi prestigiu în cadrul comunităţilor educaţionale, iar eforturile pe care aceste şcoli le fac pentru menţinerea titlului obţinut determină un interes tot mai crescut pentru dezvoltarea de noi şi noi proiecte, ceea ce conduce la o îmbunătăţire a managementului şcolar şi la dezvoltarea unei culturi organizaţionale solide”, precizează reprezentanţii Ministerului Educaţiei.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
spot_img
- Advertisement -spot_img

Recente

Accident pe raza localităţii Trivalea Moşteni. Un tânăr de 19 ani a decedat

Polițiștii din cadrul Formațiunii Rutiere Videle au întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de ucidere din culpă și...

Articole similare