26.5 C
Judeţul Teleorman
duminică, aprilie 14, 2024

Prognoza METEO pentru Teleorman. Precipitaţii pe arii mai extinse, în perioada 17 şi 20 iunie

Articole noi

Info TRhttps://infotr.ro
Stiri, reportaje, anchete si informații din Teleorman.

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o nouă estimare a evoluţiei valorilor termice şi precipitaţiilor, valabilă pentru următoarele două săptămâni, mai precis în intervalul 12-25 iunie 2023.

Potrivit meteorologilor, vremea va fi răcoroasă, în special în nordul regiunii, în 12 şi 13 iunie şi din nou în 17 şi 18 iunie, cînd temperaturile maxime vor avea medii de 26 de grade, însă în restul intervalului de prognoză acestea se vor situa peste normele caracteristice perioadei, cu medii de 28…30 de grade. Regimul termic nocturn nu va avea variaţii semnificative, minimele vor fi între 14 şi 16 grade mediat regional cu cele mai scăzute valori în 13, 14 şi 15 iunie. Probabilitatea pentru averse va fi ridicată pentru fiecare după-amiază, dar acestea vor fi mai extinse între 17 şi 20 iunie.

Estimarea este realizată folosind produsele numerice ale Centrului European pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia. Sunt prognozate temperaturile maxime şi minime, mediate pentru fiecare regiune a ţării şi adaptate local cu modele statistice şi sunt indicate perioadele cu probabilitatea cea mai ridicată de apariţie a precipitaţiilor.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
spot_img
- Advertisement -spot_img

Recente

Accident pe raza localităţii Trivalea Moşteni. Un tânăr de 19 ani a decedat

Polițiștii din cadrul Formațiunii Rutiere Videle au întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de ucidere din culpă și...

Articole similare