17.2 C
Judeţul Teleorman
sâmbătă, iunie 15, 2024

Şcoala gimnazială din Conţeşti, singura unitate din judeţ în care se derulează proiectul ‘Dă culoare şcolii tale’!

Articole noi

Info TRhttps://infotr.ro
Stiri, reportaje, anchete si informații din Teleorman.

Asociaţia Komunitas anunţă lansarea site-ului www.scolicreative.ro, realizat în cadrul proiectului pilot de artă participativă ‘Dă culoare şcolii tale!’, care se derulează în şapte şcoli gimnaziale din cinci localităţi: Bucureşti, Chitila, Conţeşti (judeţul Teleorman), Râciu (judeţul Mureş) şi Cluj.
Site-ul are un dublu obiectiv: de a promova proiectul ‘Dă culoare şcolii tale!’ şi de a sintetiza principalele proiecte ale organizaţiei, care au produs transformări creative şi participative ale unor spaţii din diverse şcoli şi licee-proiecte care alcătuiesc programul educaţional ‘Şcoli creative’, marca Asociaţia Komunitas.
S-a demonstrat că un mediu fizic vesel şi plăcut joacă un rol important în îmbunătăţirea atmosferei din şcoală şi, ca urmare, a calităţii educaţiei şi a rezultatelor învăţării. Considerat un fel de ‘al treilea profesor’, spaţiul educaţional îi ‘vorbeşte’ copilului prin ceea ce îi oferă ca posibilitate de acţiune şi experienţă. Cu cât elevii contribuie mai mult la îmbunătăţirea spaţiului din şcoala lor şi au posibilitatea să îşi pună în practică propriile idei, cu atât mai mult se vor simţi şi ei proprietarii locului şi vor aprecia schimbările făcute şi eforturile depuse.
Momentan, în cadrul programului ‘Şcoli creative’, se derulează proiectul ‘Dă culoare şcolii tale!’, un proiect pilot de artă participativă de tip pictură murală în şcoli, care îşi propune să antreneze elevi, profesori şi artişti plastici în vederea realizării în echipă a unor intervenţii artistice în spaţiul şcolilor, pe teme ce ţin de drepturile omului.
‘Dă culoare şcolii tale!’ îşi propune să creeze un model pilot inovator de program de artă participativă de tip pictură murală, în care 105 tineri, şapte profesori din şapte şcoli din România şi şapte artişti plastici vor lucra împreună în proiecte artistice colective care să exprime valori democratice şi să încurajeze diversitatea culturală şi de perspective. Proiectul va avea ca rezultat şapte picturi murale colective de mari dimensiuni, pe teme ce ţin de valori democratice, antidiscriminare şi drepturile copilului, 105 elevi cu abilităţi dezvoltate de participare civică, un film documentar, o culegere de bune practici şi un model pilot ce poate constitui în viitor un punct de pornire pentru programe complexe, cu o cuprindere mai amplă la nivel naţional.
Proiectul ‘Dă culoare şcolii tale!’ este derulat de Asociaţia Komunitas în perioada 1 septembrie 2015-30 aprilie 2016, în parteneriat cu Centrul pentru Educaţie şi Formare Sintagma, Asociaţia Colectiv A (Cluj) şi Asociaţia KulturTrip (Târgu Mureş).

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
spot_img
- Advertisement -spot_img

Recente

Deficiențe în alimentarea cu energie electrică, în 27 de localități din Teleorman. Echipele Distribuție Oltenia acționează pentru remedierea incidentelor

Începând cu data de 13 iunie, ora 17:00, județele din aria operațională Distribuție Oltenia au intrat sub incidența codului...

Articole similare