10.7 C
Judeţul Teleorman
marți, aprilie 23, 2024

Scade rata de incidenţă în Alexandria. Măsuri “mai blânde”, adoptate în şedinţa CLSU

Articole noi

Info TRhttps://infotr.ro
Stiri, reportaje, anchete si informații din Teleorman.

Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă Alexandria a emis H.C.L.S.U. nr. 13/ 19.04.2021, valabilă pentru o perioadă de 14 zile, respectiv până la data de 02.05.2021 inclusiv, pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, urmare a statisticilor cu privire la rata incidenţei cumulată a cazurilor pe ultimele 14 zile, în municipiu, la momentul comunicării fiind de 3,17 cazuri la 1000 de locuitori.

Măsurile suplimentare care s-au adoptat la nivelul municipiului Alexandria pentru perioada 19.04.2021-02.05.2021 sunt următoarele:

 • purtarea măştii de protecţie, astfel încât să acopere nasul şi gura, este obligatorie pentru toate persoanele începând cu  vârsta de 5 ani, în toate spaţiile publice.
 • sunt interzise organizarea şi desfăşurarea de mitinguri, demonstraţii, procesiuni, concerte sau alte tipuri de întruniri în spaţii deschise, precum şi a întrunirilor de natura activităţilor culturale, ştiinţifice, artistice, sportive sau de divertisment în spaţii închise, cu excepţia celor organizate şi desfăşurate potrivit pct. 2-18 din H.G. nr. 432/2021.
 • se interzice organizarea oricărui tip de eveniment/ petrecere (nunţi, botezuri, mese festive, aniversări şi alte asemenea), în spaţii închise şi spaţii deschise, după cum urmează: saloane, cămine culturale, restaurante, baruri, cafenele, săli/ corturi de evenimente, fără a se limita la acestea;
 • se interzice organizarea şi desfăşurarea activităţii în cadrul cinematografelor, instituţiilor de spectacole şi/ sau concerte.

DE REŢINUT:

 • căsătoriile se pot celebra în faţa ofiţerului de stare civilă, numai la sediul primăriei, cu participarea a maxim 16 persoane, cu respectarea măsurilor de distanţare socială.
 • cununiile religioase şi botezurile se pot oficia în biserică, cu participarea a maxim 16 persoane, cu respectarea măsurilor de distanţare socială.

SE INTERZIC, pentru perioada 19.04.2021–02.05.2021, inclusiv, următoarele:

 • activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfăşoară activităţi de preparare, comercializare şi consum al produselor alimentare şi/sau băuturilor alcoolice şi nealcoolice, de tipul restaurantelor, cafenelelor, barurilor, în interiorul clădirilor.
 • activitatea operatorilor economici licenţiaţi în domeniul jocurilor de noroc, inclusiv cazinouri şi alte asemenea.

În perioada 19.04.2021-02.05.2021, inclusiv, VOR FI PERMISE următoarele:

 • activitatea restaurantelor şi a cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unităţi de cazare doar pentru persoanele cazate în cadrul acestor unităţi.
 • în intervalul orar 05:00-22:00 prepararea, comercializarea şi consumul produselor alimentare şi băuturilor alcoolice şi nealcoolice sunt permise în spaţiile special destinate dispuse în exteriorul clădirilor, în aer liber, (terase) cu asigurarea unei distanţe de minimum 2 metri între mese şi participarea a maximum 6 persoane la o masă, dacă sunt din familii diferite, şi cu respectarea măsurilor de protecţie sanitară.
 • se aprobă funcţionarea operatorilor economici din domeniul jocurilor de noroc care comercializează bilete de tip LOTO, pariuri şi lozuri să fie permisă doar pentru activitatea de vânzare a acestora, cu respectarea măsurilor de protecţie sanitară.
 • se va permite circulaţia persoanelor în afara locuinţei/gospodăriei în intervalul orar 20:00-05:00, pentru deplasarea şi participarea la slujbele religioase, în perioada 01.05-02.05.2021.
 • unităţile farmaceutice, benzinăriile, operatorii economici cu activitate de livrare la domiciliu (catering), îşi pot desfăşura activitatea în regim normal de muncă, cu respectarea normelor de protecţie sanitară.
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
spot_img
- Advertisement -spot_img

Recente

Angajări în primăriile şi instituţiile din Teleorman. Se caută director medical, şofer, zidar, electrician şi mecanic auto

În următoarea perioadă, câteva instituţii publice şi primării din judeţul Teleorman vor organiza concurs pentru ocuparea unor funcţii declarate...

Articole similare