9.9 C
Judeţul Teleorman
vineri, decembrie 9, 2022

Scade rata de incidenţă în Alexandria. Măsuri “mai blânde”, adoptate în şedinţa CLSU

Articole noi

Info TRhttps://infotr.ro
Stiri, reportaje, anchete si informații din Teleorman.

Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă Alexandria a emis H.C.L.S.U. nr. 13/ 19.04.2021, valabilă pentru o perioadă de 14 zile, respectiv până la data de 02.05.2021 inclusiv, pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, urmare a statisticilor cu privire la rata incidenţei cumulată a cazurilor pe ultimele 14 zile, în municipiu, la momentul comunicării fiind de 3,17 cazuri la 1000 de locuitori.

Măsurile suplimentare care s-au adoptat la nivelul municipiului Alexandria pentru perioada 19.04.2021-02.05.2021 sunt următoarele:

 • purtarea măştii de protecţie, astfel încât să acopere nasul şi gura, este obligatorie pentru toate persoanele începând cu  vârsta de 5 ani, în toate spaţiile publice.
 • sunt interzise organizarea şi desfăşurarea de mitinguri, demonstraţii, procesiuni, concerte sau alte tipuri de întruniri în spaţii deschise, precum şi a întrunirilor de natura activităţilor culturale, ştiinţifice, artistice, sportive sau de divertisment în spaţii închise, cu excepţia celor organizate şi desfăşurate potrivit pct. 2-18 din H.G. nr. 432/2021.
 • se interzice organizarea oricărui tip de eveniment/ petrecere (nunţi, botezuri, mese festive, aniversări şi alte asemenea), în spaţii închise şi spaţii deschise, după cum urmează: saloane, cămine culturale, restaurante, baruri, cafenele, săli/ corturi de evenimente, fără a se limita la acestea;
 • se interzice organizarea şi desfăşurarea activităţii în cadrul cinematografelor, instituţiilor de spectacole şi/ sau concerte.

DE REŢINUT:

 • căsătoriile se pot celebra în faţa ofiţerului de stare civilă, numai la sediul primăriei, cu participarea a maxim 16 persoane, cu respectarea măsurilor de distanţare socială.
 • cununiile religioase şi botezurile se pot oficia în biserică, cu participarea a maxim 16 persoane, cu respectarea măsurilor de distanţare socială.

SE INTERZIC, pentru perioada 19.04.2021–02.05.2021, inclusiv, următoarele:

 • activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfăşoară activităţi de preparare, comercializare şi consum al produselor alimentare şi/sau băuturilor alcoolice şi nealcoolice, de tipul restaurantelor, cafenelelor, barurilor, în interiorul clădirilor.
 • activitatea operatorilor economici licenţiaţi în domeniul jocurilor de noroc, inclusiv cazinouri şi alte asemenea.

În perioada 19.04.2021-02.05.2021, inclusiv, VOR FI PERMISE următoarele:

 • activitatea restaurantelor şi a cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unităţi de cazare doar pentru persoanele cazate în cadrul acestor unităţi.
 • în intervalul orar 05:00-22:00 prepararea, comercializarea şi consumul produselor alimentare şi băuturilor alcoolice şi nealcoolice sunt permise în spaţiile special destinate dispuse în exteriorul clădirilor, în aer liber, (terase) cu asigurarea unei distanţe de minimum 2 metri între mese şi participarea a maximum 6 persoane la o masă, dacă sunt din familii diferite, şi cu respectarea măsurilor de protecţie sanitară.
 • se aprobă funcţionarea operatorilor economici din domeniul jocurilor de noroc care comercializează bilete de tip LOTO, pariuri şi lozuri să fie permisă doar pentru activitatea de vânzare a acestora, cu respectarea măsurilor de protecţie sanitară.
 • se va permite circulaţia persoanelor în afara locuinţei/gospodăriei în intervalul orar 20:00-05:00, pentru deplasarea şi participarea la slujbele religioase, în perioada 01.05-02.05.2021.
 • unităţile farmaceutice, benzinăriile, operatorii economici cu activitate de livrare la domiciliu (catering), îşi pot desfăşura activitatea în regim normal de muncă, cu respectarea normelor de protecţie sanitară.
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
spot_img
- Advertisement -spot_img

Recente

Articole similare