8.7 C
Judeţul Teleorman
miercuri, aprilie 24, 2024

Săptămâna Educaţiei Globale, la bilanţ

Articole noi

Info TRhttps://infotr.ro
Stiri, reportaje, anchete si informații din Teleorman.

Activităţi specifice au loc în fiecare an în a treia săptămână a lunii noiembrie, anul acesta fiind 15-21 noiembrie 2021. Săptămâna Educaţiei Globale este un program facilitat de Centrul Nord-Sud al Consiliului Europei şi este o campanie de sensibilizare la nivel European, aceasta ajungând la ediţia a XXIII-a în acest an.
Educaţia Globală se concentrează pe drepturile omului, înţelegere internaţională şi cooperare, pace, durabilitate şi încurajează solidaritatea, dialogul intercultural şi învăţarea de la egal la egal.
Sloganul ,,Este lumea noastră! Să acţionăm împreună!” este interpretat în fiecare an în funcţie de contextul social şi specificul anului, în funcţie de evenimentele globale care ne afectează existenţa. De aproape doi ani trăim în pandemia generată de virusul Covid-19. De aproape un an au apărut vaccinurile salvatoare faţă de care populaţia României încă mai este reticentă, procentul celor vaccinaţi fiind încă destul de mic faţă de celelalte ţări europene, iar decesele persoanelor infectate, care au refuzat vaccinul din diferite motive, fiind în creştere.
Având în vedere acest lucru, împreună cu elevii Şcolii Gimnaziale ,,Mihai Viteazul”, ,,Ştefan cel Mare” şi Liceul Teoretic ,,Constantin Noica” am demarat o campanie pro-vaccinare, la orele de educaţie vizual plastică realizând cele mai interesante şi creative afişe, în cele mai variate tehnici de lucru şi game cromatice diferite. Afişele conţin elemente simbolice specifice temei, dar şi multe mesaje încurajatoare menite să ajungă la sufletele oamenilor care le vor privi şi le vor analiza atât din punct de vedere artistic, dar şi din punctul de vedere al mesajului transmis. Elevii au recunoscut că mulţi dintre cunoscuţii lor nu s-au vaccinat dintr-o anumită temere sau superstiţie, ceea ce e inadmisibil în secolul XXI! De asemenea, aproape fiecare elev cunoştea pe cineva care a trecut prin boală şi care, cu greu şi-a revenit, mulţi trecând la cele veşnice înainte de vreme.
Mesajele elevilor au fost multe, ,,Ne vrem viaţa înapoi!”, ,,Să ne vaccinăm împreună! Lumea va fi iar a noastră!”, ,,Sărbătorile acestei ierni le vom sărbători împreună!”, ,,Verde, la vaccinare!”, ,,Destination vaccination!”, ,,Salvăm sărbătorile acestui an?” ,,Dă-ţi şansa la o viaţă normală! Vaccinează-te!”, ,,Salvarea vine din noi!” etc. Nu au lipsit mesajele ECO, cele care predominau în activităţile noastre în anii dinaintea pandemiei, elevii trăind emoţia evocării acelor timpuri când noi eram împreună, toţi, în curtea şcolii, în amfiteatre, în bibliotecile şcolilor noastre, cu toţi elevii şi profesorii, cu invitaţi din oraş sau din alte localităţi, din instituţiile culturale ale urbei noastre, din ţară sau din alte ţări partenere. Toate activităţile au ajuns la consilierii educativi ai şcolilor noastre care au transmis mai departe bilanţul  încununat de success în atingerea scopurilor propuse.
În fiecare clasă am realizat câte o mica expoziţie cu creaţiile elevilor şi ne-am popularizat activităţle în şcoli, dar şi-n mediile locale, naţionale, internaţionale, cu ajutorul site-urilor de socializare existente.
Scopul nostru a fost de a ajuta oamenii, de a-i face să înţeleagă că ştiinţa este cea care ne va ajuta să ne reluăm viaţa de dinainte de pandemie. Ştiinţa şi credinţa vor duce la împlinirea visului global, revenirea la viaţa liberă, neîngrădită a oamenilor.
Săptămâna educaţiei globale s-a încheiat, dar acţiunile noastre nu se vor opri aici, vom continua!

PROFESOR DE EDUCAŢIE PLASTICĂ,
PURCĂREA CRISTIANA-MIHAELA

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
spot_img
- Advertisement -spot_img

Recente

Angajări în primăriile şi instituţiile din Teleorman. Se caută director medical, şofer, zidar, electrician şi mecanic auto

În următoarea perioadă, câteva instituţii publice şi primării din judeţul Teleorman vor organiza concurs pentru ocuparea unor funcţii declarate...

Articole similare