15.9 C
Judeţul Teleorman
sâmbătă, iunie 15, 2024

Saelele, comuna cu apă, canalizare şi toate străzile asfaltate!

Articole noi

Info TRhttps://infotr.ro
Stiri, reportaje, anchete si informații din Teleorman.

Străbătută de drumul judeţean 546, Saelele, în componenţa căreia intră şi satul Pleaşov, se află la douăzeci de kilometri de Turnu Măgurele şi la şaizeci şi cinci de reşedinţa de judeţ, Alexandria. Micuţă şi cochetă, comuna se întinde pe o suprafaţă de 2898 hectare. Numără 2792 de locuitori şi are 993 de gospodării.
Oamenii de aici, în lipsa locurilor de muncă, îşi asigură un trai decent, ocupându-se cu cultivarea pământului, legumicultura şi creşterea animalelor.
Primarul Gabriel Cârjan, cel mai iubit şi respectat om al localităţii, face toate eforturile astfel încât consătenii domniei sale să se bucure de confort.

Canalizare pentru fiecare locuinţă

Demarate în aprilie 2012, lucrările de canalizare au fost definitivate. Reţeaua, cu o lungine de nouă kilometri, în valoare de 5.092.599 lei, deserveşte satele Saelele şi Pleaşov. Orice gospodărie din cele 993 are posibilitatea să se branşeze. Proiectul pentru canalizare şi staţia de epurare a fost realizat prin finanţare de la Administraţia Fondului pentru Mediu.

canalizare saelele

Grija pentru bătrâni

În aprilie anul acesta, se va da în folosinţă „Centrul social îngrijire bătrâni şi persoane cu nevoi speciale”, în satul Pleaşov. Proiectul este finanţat de la Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, prin Agenţia de Dezvoltare Regională Sud Muntenia. Valoarea totală este de 2.587.572 de lei, Uniunea Europeană contribuind cu suma de 1.653.121 lei.
Centrul va deservi 24 de pesoane cu nevoi speciale.

centru batrani saelele

Străzi asfaltate

La sfârşitul lunii martie, se vor definitiva lucrările proiectului „Programul de Cooperare Transfrontalieră România-Bulgaria, 2007-2013”.
Proiectul, în valoare de 6.810.256 EURO, prevede reabilitarea drumurilor din comuna Saelele şi municipalitatea Guliantsy.
Astfel, toate străzile din cele două sate componente ale localităţii vor fi asfaltate. Reţeaua rutieră are o lunigime de aproximativ 19 kilometri.

drum asfaltat saelele

Elisei Virgil

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
spot_img
- Advertisement -spot_img

Recente

Deficiențe în alimentarea cu energie electrică, în 27 de localități din Teleorman. Echipele Distribuție Oltenia acționează pentru remedierea incidentelor

Începând cu data de 13 iunie, ora 17:00, județele din aria operațională Distribuție Oltenia au intrat sub incidența codului...

Articole similare