10 C
Judeţul Teleorman
joi, aprilie 15, 2021

Roșioreanului Ioan Dulă, veteran de război, i-a fost conferită Emblema de Onoare a Armatei României

Articole noi

Un bărbat din Băbăița, acuzat că a furat seiful cu 30.000 de lei, dintr-o casă de pariuri, reținut de polițiști

Polițiștii din cadrul Secției nr. 3 Poliție Rurală Vitănești au reținut un bărbat în vârstă de 27 de ani...

Direcţia Judeţeană de Statistică Teleorman, informaţii privind Recensământul General Agricol

Scopul Recensamantului este acela de a oferi informaţii esenţiale şi de calitate pentru politicile guvernamentale în domeniul agriculturii, inclusive...

Rata de incidenţă a infecţiilor COVID-19 la 1000 de locuitori în fiecare localitate din Teleorman

Rata incidenţei cumulată a cazurilor de COVID 19, pe ultimele 14 zile de la nivelul localităţilor din judeţul Teleorman...
Info TRhttps://infotr.ro
Stiri, reportaje, anchete si informații din Teleorman.

Emblema de Onoare a Armatei României a fost conferită astăzi, 22 ianuarie, căpitanului (rtr.) Ioan Dulă, veteran al celui de-Al Doilea Război Mondial, prin Ordin al ministrului apărării naționale, cu prilejul împlinirii a 100 de ani, pentru meritele deosebite obținute pe frontul celui de-al Doilea Război Mondial, precum și ca simbol al respectului și considerației întregului personalul militar și civil din Ministerul Apărării Naționale.
Distincția a fost înmânată de secretarul de stat pentru relația cu Parlamentul și calitatea vieţii personalului, Mihai Dan Chirică, în cadrul unei ceremonii ce a avut loc în localitatea Roșiorii de Vede, județul Teleorman.
Căpitanul (rtr.) Dulă a participat, ca militar al legendarului Regiment 20 Dorobanți, la luptele de pe frontul de Est la Orelka, Oskol și Done, urmate, după terminarea războiului, de patru ani de prizonierat în Caucaz.
„Prin exemplul dumneavoastră personal, domnule căpitan, ați contribuit, alături de camarazii dumnevoastră de arme, la educarea tinerei generaţii în spiritul înaltelor idealuri de viaţă și al dragostei de ţară. Ați transmis flacăra iubirii de țară copiilor dumneavoastră, unul dintre ei urmându-vă chiar exemplul, servindu-și țara ca ofițer activ, până la gradul de colonel. Și nu doar lor. Vor duce mai departe povestea faptelor dumneavoastră de vitejie cei 10 nepoți și cei 10 strănepoți. Să vă trăiască și să vă bucure viața, ani mulți de acum înainte”, i-a transmis distinsului veteran, secretarul de stat Mihai Dan Chirică la evenimentul de acordare a Emblemei de Onoare a Armatei României.

- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -

Recente

Un bărbat din Băbăița, acuzat că a furat seiful cu 30.000 de lei, dintr-o casă de pariuri, reținut de polițiști

Polițiștii din cadrul Secției nr. 3 Poliție Rurală Vitănești au reținut un bărbat în vârstă de 27 de ani...

Articole similare