13.3 C
Judeţul Teleorman
vineri, aprilie 16, 2021

La Școala Gimnazială Tătărăștii de Sus, de Ziua Micii Uniri : ,,Hai să dăm mână cu mână!”

Articole noi

24 de localități, din Teleorman, în scenariul ROȘU. În 14 comune, rata de incidență este 0

Conform ultimelor date publicate astăzi de către Direcție de Sănătate Publică Teleorman, 24 de localități din județ sunt în...

Un bărbat din Conțești, prins în trafic cu permis FALS. „Șoferul” a fost oprit pentru depășirea limitei de viteză

Polițiștii din cadrul Poliției Orașului Zimnicea au reținut un bărbat în vârstă de 44 de ani din comuna Conțești,...

De la începutul anului, 1.540 de teleormăneni şi-au găsit un loc de muncă cu sprijinul AJOFM

În perioada ianuarie-martie 2021, ca urmare a implementării Programului Naţional de Ocupare a Forţei de Muncă, prin intermediul AJOFM...
Info TRhttps://infotr.ro
Stiri, reportaje, anchete si informații din Teleorman.

Ca în fiecare an, la Școala Gimnazială Tătărăștii de Sus, actul istoric al Micii Uniri de la 24 Ianuarie 1859 a fost marcat printr-o emoționantă și însemnată manifestare omagială, cu prilejul împlinirii a 160 de ani de la Unirea Moldovei cu Țara Românească, moment de referință în făurirea și consolidarea României moderne de astăzi.
După deschiderea acestei activități festive, făcută de către directorul unității de învățământ, prof. Aritina-Adriana Dumitrescu, și intonarea Imnului Național, în fața unui mare număr de elevi, părinți ai acestora și cadre didactice, prof. de istorie Mariana Ghinescu a vorbit despre semnificația și rolul înfăptuirii Unirii ,,actul energic al întregii națiuni române”, despre colonelul și întâiul domnitor al Principatelor Unite, Alexandru-Ioan Cuza, despre dubla sa alegere ca domn al Moldovei și Munteniei, la 5 și 24 Ianuarie 1859, despre reformele sale înfăptuite, despre celelalte personalități politice și culturale, din acea vreme, ce au contribuit la realizarea visului de veacuri al românilor de pretutindeni.
Prin grija prof. Mariana Ghinescu și a prof. de educație plastică, Cornelia-Silvia Pătrașcu, a fost amenajată o bogată și atractivă expoziție de carte, fotografii și fotocopii, desene realizate de elevii școlii, toate dedicate Unirii.
O parte din elevi au prezentat montajul literar-muzical, intitulat ,,Unirea, națiunea a făcut-o!”
Sub genericul ,,Noi suntem români!”, grupul vocal al școlii, pregătit de prof. Viorel Manea, a susținut un frumos program de cântece patriotice, specifice momentului omagiat.
Din program nu au lipsit nici scenetele ,,Moș Ion Roată” și ,,Ion Roată și Vodă Cuza”, inspirate din povestirile lui Ion Creangă, ce au fost prezentate de un grup de elevi talentați ai școlii.
În final, toți cei prezenți la acest eveniment cultural au audiat, au cântat și au jucat tradiționala ,,Horă a Unirii”.

Leon Armeanca

- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -

Recente

24 de localități, din Teleorman, în scenariul ROȘU. În 14 comune, rata de incidență este 0

Conform ultimelor date publicate astăzi de către Direcție de Sănătate Publică Teleorman, 24 de localități din județ sunt în...

Articole similare