15.9 C
Judeţul Teleorman
sâmbătă, iunie 15, 2024

Referendumul i-a băgat în sperieţi pe teleormăneni: Aproape nimeni nu mai vrea să fie preşedinte de secţie de votare!

Articole noi

Info TRhttps://infotr.ro
Stiri, reportaje, anchete si informații din Teleorman.

Până la data de 25 februarie a.c., Autoritatea Electorală Permanentă a înregistrat, la nivel naţional, 32.477 de cereri din partea celor care doresc să facă parte din Corpul experţilor electorali. Pentru a fi desemnaţi preşedinţi sau vicepreşedinţi (locţiitori) ai birourilor electorale din secţiile de votare, regula este tragerea la sorţi.
Pentru cele 18.597 de secţii de votare, este nevoie de un număr de 37.194 de experţi electorali. Până în momentul de faţă, 1729 de localităţi nu a îndeplinit necesarul de experţi electorali. Nu mai puţin de 614 localităţi figurează cu zero cereri de înregistrare.
Teleormanul ocupă locul doi pe ţară, după Bihor, ca deficit, 68 de localităţi nu au trimis nici măcar o cerere. Situaţia este explicabilă. Oamenilor le este pur şi simplu frică să se mai înscrie, după ce mai mulţi membri şi preşedinţi au fost anchetaţi în dosarul „Referendumul”.
„Pentru câteva milioane de lei (n.r.: vechi), nu risc. Nu vreau să fiu chemat să dau cu subsemnatul. Mi-e frică, cine ştie ce potlogării se întâmplă. Stau în banca mea, îmi văd de treabă. Cine vrea să se înscrie, să se înscrie, eu, unul, n-o mai fac niciodată!” ne-a declarat un fost preşedinte de secţie de votare dintr-o comună teleormănenană.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
spot_img
- Advertisement -spot_img

Recente

Deficiențe în alimentarea cu energie electrică, în 27 de localități din Teleorman. Echipele Distribuție Oltenia acționează pentru remedierea incidentelor

Începând cu data de 13 iunie, ora 17:00, județele din aria operațională Distribuție Oltenia au intrat sub incidența codului...

Articole similare