22.5 C
Judeţul Teleorman
joi, iunie 30, 2022

Protecţia Consumatorului Teleorman: Lipsa elementelor de indentificare ale producătorului şi avertismentele, principalele nereguli

Articole noi

Info TRhttps://infotr.ro
Stiri, reportaje, anchete si informații din Teleorman.

Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) a sancţionat cu amenzi în valoare totală de aproape 1,5 milioane lei mai mulţi operatori economici, ca urmare a încălcării prevederilor legale privind siguranţa jucăriilor.

Potrivit unui comunicat al Autorităţii,  în perioada 6-19 mai 2021 au fost verificaţi 594 operatori economici, la 436 dintre aceştia, reprezentând 73,4%, înregistrându-se abateri de la prevederile legale.
Pentru neregulile constatate, comisarii ANPC au aplicat 538 de sancţiuni, din care 250 avertismente şi 288 amenzi contravenţionale, în valoare totală de aproape 1,5 milioane lei. Potrivit ANPC, acestora li s-au adăugat şi măsuri complementare, precum oprirea temporară de la comercializare pentru nerespectarea cerinţelor de marcare/etichetare şi informare a consumatorilor, pentru jucării în valoare de aproximativ 350.000 de lei.
De asemenea, comisarii ANPC au dispus oprirea definitivă de la comercializare, pentru nerespectarea cerinţelor esenţiale de siguranţă, jucării în valoare de peste 285.000 lei.
La nivelul judeţului Teleorman, principalele abateri constatate de echipele de comisari ANPC au fost lipsa menţionării pe etichetă a numelui, denumirii comerciale înregistrate sau mărcii înregistrate a producătorului şi/sau a importatorului, precum şi adresa la care aceştia pot fi contactaţi. De asemenea, comisarii de la Protecţia Consumatorului au ajuns la concluzia că în unele cazuri nu sunt respectate cerinţe esenţiale de siguranţă şi lipsesc avertismentelor generale sau traducerea acestora în limba română.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
spot_img
- Advertisement -spot_img

Recente

O nouă reuniune zonală a proiectului „Controlul Integrat al Poluării cu Nutrienți” s-a desfăşurat la Giurgiu

Astăzi, a avut loc reuniunea de informare „Gunoiul de grajd – bunăstare pentru fermieri! Măsuri locale pentru dezvoltarea agriculturii...

Articole similare