25.2 C
Judeţul Teleorman
luni, iulie 22, 2024

Prognoza meteo pentru Teleorman. Temperaturi mai ridicate, peste media perioadei

Articole noi

Info TRhttps://infotr.ro
Stiri, reportaje, anchete si informații din Teleorman.

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o nouă estimare a evoluţiei valorilor termice şi precipitaţiilor, valabilă pentru următoarele două săptămâni, mai precis în intervalul  ianuarie 12-25 februarie 2024.
În prima zi a intervalului, media regională a temperaturilor maxime va fi de 15 grade, valoare cu mult peste normalul climatologic al datei, însă în următorele zile (până pe 18 februarie), tendinţa va fi de răcire de la o zi la alta, până la valori de 6…8 grade. Pentru a doua săptămână de prognoză sunt estimate temperaturi uşor mai ridicate, spre o medie a valorilor maxime ce ar putea atinge 10…11 grade. Evoluţia va fi comparabilă şi în regimul nocturn al temperaturilor, respectiv o scădere treptată de la 4…5 grade în primele două nopţi, până la -3…-1 grad în perioada 17-20 februarie, apoi o creştere uşoară până la 1…2 grade. Temporar vor fi precipitaţii în perioada 12-16 februarie. În restul intervalului probabilitatea de apariţie a acestora va fi mai redusă.
Estimarea este realizată folosind produsele numerice ale Centrului European pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia. Sunt prognozate temperaturile maxime şi minime, mediate pentru fiecare regiune a ţării şi adaptate local cu modele statistice şi sunt indicate perioadele cu probabilitatea cea mai ridicată de apariţie a precipitaţiilor.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
spot_img

Recente

AJOFM Teleorman: În luna mai, rata șomajului a fost de 8,93%. Cei mai mulți șoferi au doar studii gimnaziale

La sfârșitul lunii mai, în evidențele Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Teleorman erau înregistraţi 9.880 șomeri (din...

Articole similare