26.5 C
Judeţul Teleorman
duminică, aprilie 14, 2024

În Teleorman, persoanele cu studii gimnaziale au ponderea cea mai mare în rândul şomerilor

Articole noi

Info TRhttps://infotr.ro
Stiri, reportaje, anchete si informații din Teleorman.

La sfârşitul lunii ianuarie, în evidenţele Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Teleorman erau înregistraţi 8.058 şomeri (din care 3.438 femei), rata şomajului fiind de 7,29%. Comparativ cu luna precedentă, rata şomajului a scăzut cu 0,21% şi este cu 1,21% mai mica faţă de aceeaşi perioadă a anului anterior. Din totalul de 8058 persoane înregistrate în evidenţele AJOFM Teleorman, 1387 erau beneficiari de indemnizaţie de şomaj, iar 6671 erau şomeri neindemnizaţi. În ceea ce priveşte mediul de rezidenţă, 6191 şomeri provin din mediul rural şi 1867 sunt din mediul urban.
Şomerii cu studii gimnaziale au ponderea cea mai mare în totalul şomerilor înregistraţi în evidenţele A.J.O.F.M Teleorman (46,15%), urmat de cei cu studii primare/fără studii (23,24%). Şomerii cu studii liceale sunt în proporţie de 17,26%, iar 11,24% reprezintă şomeri cu studii profesionale/arte şi meserii. Ponderea cea mai mica o au şomerii cu studii universitare 1,5 % precum şi cei cu studii postliceale: 0,59 %. Structura şomerilor înregistraţi pe nivel de ocupabilitate, stabilit prin profilare, se prezintă astfel: 1948 persoane foarte greu ocupabile, 3656 greu ocupabile, 2279 mediu ocupabile, iar 175 sunt persoane uşor ocupabile.
Încadrarea într-o categorie de ocupabilitate se realizează ca urmare a activităţii de profilare a persoanelor înregistrate în evidenţele noastre. Informaţii detaliate despre structura şomajului la nivelul judeţului Teleorman sunt afişate pe pagina de internet a AJOFM Teleorman la adresa https://www.anofm.ro/index.html?agentie=Teleorman.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
spot_img
- Advertisement -spot_img

Recente

Accident pe raza localităţii Trivalea Moşteni. Un tânăr de 19 ani a decedat

Polițiștii din cadrul Formațiunii Rutiere Videle au întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de ucidere din culpă și...

Articole similare