10.7 C
Judeţul Teleorman
marți, aprilie 23, 2024

Prognoza METEO pentru Teleorman. Posibile cantităţi de apă mai însemnate cantitativ, în perioada 1-5 mai

Articole noi

Info TRhttps://infotr.ro
Stiri, reportaje, anchete si informații din Teleorman.

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o nouă estimare a evoluţiei valorilor termice şi precipitaţiilor, valabilă pentru următoarele două săptămâni, mai precis în intervalul 26 aprilie-9 mai 2021.

Pană în data de 28 aprilie, valorile termice diurne vor fi în scădere şi se vor situa sub mediile multianuale specifice perioadei, cu medii de 13…14 grade. Apoi, până spre sfârşitul primei săptămâni, temperaturile maxime vor fi în creştere până la valori, în medie, de 24…25 de grade. Minimele termice, în prima jumătate a intervalului, vor fi în creştere treptată, de la medii de 5 grade, la 10…11 grade. După data de 1 mai, temperatura aerului va avea o tendinţă de scădere, iar în cea de-a doua săptămână, media valorilor diurne se va situa în jurul a 19 grade, iar a celor nocturne va fi de 7…9 grade.

Probabilitatea pentru averse de ploaie va fi în creştere între 26 şi 28 aprilie şi în intervalul 1-5 mai, când vor fi posibile şi cantităţi de apă mai însemnate.

Estimarea este realizată folosind produsele numerice ale Centrului European pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia. Sunt prognozate temperaturile maxime şi minime, mediate pentru fiecare regiune a ţării şi adaptate local cu modele statistice şi sunt indicate perioadele cu probabilitatea cea mai ridicată de apariţie a precipitaţiilor.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
spot_img
- Advertisement -spot_img

Recente

Angajări în primăriile şi instituţiile din Teleorman. Se caută director medical, şofer, zidar, electrician şi mecanic auto

În următoarea perioadă, câteva instituţii publice şi primării din judeţul Teleorman vor organiza concurs pentru ocuparea unor funcţii declarate...

Articole similare